Pages

11.1.16

Selamat Tahun Baru 2016

Selamat datang 2016. Sedar tak sedar dah masuk minggu kedua bulan Januari. Pantas sungguh masa berlalu.
Tau-tau umur pun meningkat setangga lagi. Hai makin tua la kita tapi takpe anggap macam naik pangkat ajer, yelah sesetengah orang bab umur cukup sensitif. 
Alhamdullilah, best sangat sebab awal tahun nie dapat dua perkara menarik. 

1) Bonus KPI 
Yeah, gembira okey bila bos besar announce ada Bonus.  
Yelah masa review KPI tahun lepas 'down' kejap sebab rasa markah yang boss bagi macam rendah jer huhuhu. Tapi pikir-pikir buat apa nak stress-stress kang tambah kedut di muka nanti,,, baik ambil pendekatan positif, baiki apa yang patut...tampal mana-mana yang lompong. 

2) Laptop Baru
Aduh boleh pula laptop buat hal, yelah dah sampai masa datang peel mengada dia. Dapat laptop gantian (loaner) pun menguji kesabaran sebab performance dia perlahan macam kura-kura ggrrr. Sekali dapat laptop baru, terbaik siapa nak menolak?? Haruslah saya terima dengan hati terbuka..



Mantop tak laptop baru saya ahakss..  Bukan sendiri punya tapi ini aset company ye..
Terus semangat nak bekerja  terasa membara-bara.
Eh bukan senang tau nak dapat benda-benda gini..
Bila dapat oh bersyukur sangat...
Harapan saya  tahun 2016 agar KPI saya lebih baik dari tahun lepas dan
moga-moga ada kenaikan gaji hendaknya..:)



No comments:

Post a Comment

My HeartBeat