Pages

31.5.10

Cuci mata di udara..

Photo yang dicapture oleh sepupu ku yang jakun dok tengok kapal terbang lalu atas rumah ku yang sememangnya laluan kapal terbang ke tempat mendarat..sebab dah biasa tengok memang tak heran dah..bising? memang la time memula pindah meraung tak boleh nak tidur..menderita mata akak nie...tapi alah bisa tegal biasa...cam angin lalu jer bunyi tu..hahah!! pakai camera biasa jer so tak la nampak sharp sangat kan..gitu-gitu jerla!! korang layan jela ye..

26.5.10

For Ladies only!!

Hi Ladies,

Wanna be Volunteers for Paid Survey, New Footwear &
Shoe Company Product Study?

Overview:

We are a research company working on behalf of a new company that manufactures and imports footwear (shoes, socks, insoles, etc.. ). We are looking for participants to take part in a paid product study. Specifically, we are looking to hire and pay volunteers that would be interested in trying out a new product line of active women’s sneakers, socks and insoles and give us feedback.

Name of Company:
Qualisure Research & Testing

Role:
Paid Volunteer for Product Study & Survey

Remuneration:
RM 100 - RM 350 per product per study depending on the product and the study.(Contact us for more details)

Job Description:
1) Work from home/anywhere.
2) Wear/use the assigned sneakers/socks/insoles according to instructions & requirements specified in your day-to-day life.
3)Answer a 30 minute survey/questionnaire about the product and upload necessary information.
4)Where necessary mail the products back to us for further testing/study.

Testing one product will usually take about 1-2 weeks for you to use/test and give us feedback.

After one study is finished, you are welcome to apply to take part in studies of other products.

Minimal time commitment, students & those looking to make a bit of extra money are encouraged to apply!

Requirements:
Female - Aged 30 & below
Fluent in written and spoken English.
Able to use the internet to fill in survey questionnaires and upload information.

Contact:
If interested, please send the following information to qualitysure@gmail.com

1)Name
2)Age
3)Current Occupation
4)Height & Weight
5)Shoe size
6)Recent full body picture

We will screen applicants and choose those that fit to our target demographic. If you are accepted, we will send you a more detailed survey and provide you with more information.

Please do not hesitate to email us at qualitysure@gmail.com
if you have any questions/queries.


Credit to Lowyat Forum

21.5.10

Cara baru Along buat marketing

Saya Mau tolong lu pinjam wang.. saya ALONG!!

Poster sebegini korang mesti biasa tengok kan. Merata-rata tempat mereka dok tempek hatta kat cermin kedai, tiang letrik malah kat telefon pun ada..
Dalam pamplet pun mesti korang penah tengok, silap-silap penah singgah
di peti surat rumah korang.
Memang pulun habis Along ini advertise pinjaman mereka itu.
Tapi korang mesti tak penah tengok cara baru ALONG wat marketing. Aku cakap baru sebab ini 1st time aku tengok dan kagum gak sebenarnya sebab
mereka kreatif lah..

Pemetik api ini diberi FREE tau kepada rakanku bukan berbayar semasa tengah dok melepak..wah-wah itu macam pun ada!!



'
'
'
'
'
'
'
'

Beryl's Free Chocolate Buffet




For chocolate lovers jangan lepaskan peluang ini...
FREE OF CHARGE!!
Tapi ada syarat tau ye. Sila baca dibawah.

1. The Buffet is strictly for dine in.
2. You can eat all the chocolate that we are display for Free with no wastage.
3. Unfinished chocolate will be charge accordint to our selling price.
4. Beryl's reserve the rights to change the terms and conditions without prior notice.

Are u Ready?


Duit dah dibayar, E-ticket dah terima melalui email. Bawak diri je petang nanti. Opps ada lagi buku nota, pen dan calculator nak kena bawa. Pagi tadi sebelum pergi kerja baru terhegeh-hegeh nak cari... buku nota dan pen ada jer berlambak. Ermm tak sabar nak dengar ""TALK' petang ini. Moga dapat manfaat!!

14.5.10

"Saya Mahu Watermark FREE dari elissmie.com "



Update terkini
Cop mohor tu dah siap. memang pantas i like!!
korang mahu seperti ini jugak tak
sila-sila lihat promo dibawah.
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'




Sape nak Watemark FREE. Jom cepat sebelum elissmie.com tutup offer menarik nie.. watermark ini penting tau bila korang letak gambar-gambar korang di blog, supaya tidak mudah untuk orang lain menyalahgunakan gambar-gambar korang tu.


Pilihanku seperti dibawah.
Nama Blog :- shidasyakirin.blogspot.com
Warna :- Oren
Font :- Bodoni MT

Pilihan Font


13.5.10

T-shirt

Memang pantas la Team Net-Queen ni aku dah dapat T-shirt yang dijanjikan kerana aku antara 100 orang pertama register di web mereka.Sedikit surprise jugak ingatkan hadiah giveaway yang sampai dulu rupanya ini sampai dulu.. Yelah semalam baru ku bayar dan beri details then hari ini sudah dapat black t-shirt..good job!!


Undangan Perkahwinan

Nampaknya musim pengantin baru bakal bermula lagi di office ku..hehehe.. ramai jejaka dan aweks yang bakal naik pelamin tahun ini.. masuk pertengahan tahun ini sahaja dah 3 cards sampai ke meja ku.. Thanks korang sebab jemput ku.. yang terdekat 29 hb ini si awek bernama "kina" mengirimkan card berwarna ungu tu..funny kan karektor cartoon tu.. yang tengah ada riben merah si jejaka yang dipanggil "Nik kecik" pada awal julai nanti dan card putih itu kiriman dari "azie" yang upgrade statusnya pada awal jun. masing-masing tengah busy dengan persiapan perkahwinan mereka la tu.. insyaAllah jika tiada aral melintang sampailah aku ke majlis korang nanti ye..

Jacob Walk of Life Kembali Lagi!!



Yehaa!! Walk of life kembali lagi.. tahun ini lokasinya di FRIM Kepong.. bestnya..lokasi mudah access dan tempat pun besar..
Esok korang dah boleh register kat WALK of LIFE
Event ini memang 'For Fun' tiada pemenang so sesuai la untuk seisi keluarga nak bawak famili datang, ajak kawan-kawan pun orait jalan-jalan cuci mata di waktu pagi.. sangat menyamankan!! Cuma satu jer kureng sikit pasal event ini, t-shirt selalu nak kena ambil time event, kan senang kalu organiser boleh set up sehari dua awal untuk pick up baju supaya tidak berlaku masalah nak kena beratur panjang di pagi-pagi hari. Spoil mood je nak berasak-rasak ngan orang, langsung terlepas senamrobik...itu pengalaman pahit ku di tahun lepas.. anyway my advise kat korang datang awal ye hari event nanti and see u there!!



4.5.10

Siemens Run 2010



Ayuh korang yang addicted kepada running event ..ayuh sertai
SIEMENS RUNS 2010.

boleh register online di http://www.hooha.asia

atau
boleh datang terus ke
Venue : Level 2, Multi Purpose Hall,
Wisma OCM, Jalan Hang Jebat,
50150 Kuala Lumpur.

Pilih kategori yang sesuai dengan umur dan kemampuan korang berlari.
maksud ku adalah jika kamu tidak larat nak lari sampai 10km masuk la
kategori "Dream Run" fun jugak apa. tahun nie ku nak join lagi dan ia akan jadi
2nd year ku partipate untuk event ini.yippiee tak nak sabar nak join..

My HeartBeat