Pages

18.10.16

Wood & Steel Shah Alam

Pelawaan adik-adik untuk menikmati makanan barat saya balas dengan tangan terbuka. Sesekali berjumpa tak sah kalau kitaorang tak cari port makan yang berbeza. Barulah dapat meluaskan selera dan pandangan gitu. Belum pernah menjejakkan kaki kat Wood & Steel. Jom kita cuba makanan kat sini :)


Kalau anda seorang pencinta barangan antik, restoran ini adalah tempat wajib yang harus dikunjungi walaupun cuma sekali. Saya sendiri pun cukup teruja melihat susun atur kedai serta barangan yang berada di dalamnya. 



Agak-agak kan berapa lah umur televisyen dan radio tu..??



Dekat manalah tauke restoran cari semua barangan antik tu. Tak terbayang kegigihan diaorang menyusun barang-barang atas rak yang punyalah banyak.





Kiri kanan depan belakang semua barang antik :)




Tengok pintu masuk pun unik





Macam berada kat dalam sebuah rumah. Feeling jap macam tengah menonton TV cerita dulu-dulu.





Tergantung kat dinding




Hai, betul-betul terpana saya dibuatnya. Okey cukup, berhenti dari mencuci mata apakata kita order makanan dulu. Perut pun dah berkeroncong.



Dua puluh empat kali duduk balik-balik menu. Apa nak makan nie??



Meja makan kitaorang. nangis tengok harga dia huwaaa mahal kot... mampu tengok ajelah..




Antara minuman pilihan. 




Puas dah belek menu berulang kali, akhirnya kitaorang pilih yang makanan yang seperti berikut :-



Nak rasa tortilla tapi alah habis.. redha jerlah chicken grill pun boleh.



Amoi kecil nie memang hantu garlic bread. Satu pinggan untuk dia sorang ajer. 











Permandangan kat luar restoran. Kalau nak cakap macam muzim antik pun ye.
Item-item yang berada bawah khemah nie boleh dibeli jika ada yang berminat.




Perut dah kenyang masa untuk pulang ke rumah. Syukur alhamdullilah. Terima kasih adik-adik belanja keluarga mu hari ini. Moga dimurahkan rezeki. Dipermudahkan urusan dunia dan akhirat. Next trip di tempat yang lain giliran akak mu belanja pula ye.




7.10.16

Run For Unity 2016

Aduh rindu betul dengan 'Running Events'. Hampir 4 tahun kot kasut sukan saya tersimpan dalam gobok dari zaman mengandung hingga adriana dah besar. Nak pergi jogging jarang sekali. Usha jap kalendar Howei serius bikin hati saya tak keruan dibuatnya. Scroll-scroll tengok ada yang sesuai dengan jadual. Kena gak pilih event yang benarkan penyertaan kanak-kanak umur 3 tahun. Cantik jumpa satu!
Yeayy, T-shirt dan Bib No dah pergi ambil kat tempat penganjur. Tak sabar nak tunggu hari perlumbaan. :)



Kitaorang bukanlah FIT nak lari beria-ria menang bagai. Cukuplah sekadar mengisi kuota 'Fun Race' sahaja. Seronok cari pengalaman sebenarnya sambil menjadi warga Malaysia yang menjaga kesihatan gitu.
Orang lain dah ke depan kitaorang masih terhegeh-hegeh lagi kat belakang gara-gara adriana nak berdukung langsung tak nak jalan. Aiyoo mood dia tengah 'swing' layankan sahaja. Nanti dah okey tengoklah...


Amboi tengok budak kecil nie. Enjin dia dah panas kemain kan menonong ke depan. Jenuh mummy daddy nak ikut dia. Laju bebenor. Dahlah permukaan jalan tak berapa rata, kerap kali kena ingatkan adriana supaya berhati-hati semasa berlari.




Alhamdullilah berjaya ke garisan penamat. Syukur budak kecik nie kuat semangat walaupun baru pertama kali join event cam gini. Yeaay boleh kumpul pingat lagi lepas nie.



Ala kesian dia penat, rupa macam nak tertidur. Lepas minum susu terus segar bugar. Lepak jap bawah khemah tunggu cabutan bertuah manalah tahu boleh menang moto sebiji. Tapi takde rezeki nama tak sangkut.

Selesai dah larian Fun Run 5KM. Pendedahan pertama adriana dan dia seronok.  Jom balik berehat kat rumah.


My HeartBeat