Pages

30.6.11

Tiket Wayang TGV


Tiket wayang hadiah harijadi dari Nuffnang dan TGV dah sampai ke tangan me dengan jayanya.. Thanks kat hubby dan rakan sekerjanya yang telah bersusah payah meredah KL time tengahari buta tadi.. 2 keping tiket me bagi kat rakan hubby sebab jadi peneman kalau tak memang payah memusing cari parking. Sorang jaga kereta sorang pergi ambik tiket ..team work memudahkan semua perkara. Again..thanks so much to Nuffnang dan TGV ..Lepas nie tengok wayang free la teman :)



29.6.11

Take a Break


Di pagi hari yang nyaman,dua orang sudah lanjut usianya duduk berehat-rehat. Pak Abu dan Pak Majid namanya. Yang Pak Abu membaca surat khabar manakala Pak Majid hanya duduk termenung jauh sambil hisap rokok daun.

Pak Abu: Majid, engkau tengoklah berita hari ini. Ada orang sanggup jual anaknya.

Pak Majid: Hmmmmm. Jawab Pak Majib macam acuh tak acuh je.

Pak Abu: Kot pun terdesak nak duit janganlah jual anak. Banyak lagi cara nak dapat duit. Kerja kat pam minyak ke, jual kacang putih ke, jual surat khabar ke. Betul tak Majid...?

Pak Majid:Hmmmmmmm... Sambil menghembus asap rokok daun keluar melalui hidungnya...

Pak Abu: Kau ni kenapa Majid? Takkan berita ini kau tak ambil peduli? Ini melibatkan kemanusiaan tau. Binatang pun tahu nak jaga anaknya.

Pak Majid: Hmmmm....Nilah yang aku nak bagitau engkau. Kalaulah aku masa muda-muda dulu..Aku jual je anak-anakku tu..

Pak Abu: Hah??? Engkau biar betul Majid!

Pak Majid: Hoii.. Engkau sedar tak sekarang ni berada di mana? Sedarlah Abu....Kita sekarang di RUMAH ORANG TUA. Kalaulah aku tahu perangai anak-anak aku tu macam nilah, dah lama dah aku jual budak-budak tu!





Lampu LED Sinari Jalanraya






Lihatlah suasana jalanraya di laluan Lapangan Terbang Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah yang diterangi dengan lampu LED. Baru sahaja dipasang minggu ini.... memang lebih terang berbanding lampu jalan yang biasa digunakan. Waktu ni dalam pukul 7 pagi cuaca dah cerah sedikit.

Ini adalah usaha kerajaan dalam menjimatkan kos dan memelihara alam sekitar dengan kerjasama Royal Philips Electronics. Berita selanjutnya..


Yang nie laluan yang sama masih lampu biasa.. cuba bezakan kadar kecerahannya.




28.6.11

Mereka Rakan DIGI Baru Anda

Sangat beruntung Lisa Surihani, Shaheizy Sam, Mia Sara dan Aizat makin melantun-lantun saham mereka......Istimewanya mereka terpilih menjadi Friends of DIGI dibawah kempen "Internet For All" yang pastinya wajah-wajah komersil mereka akan terpampang dalam banyak kempen DIGI :).. Walaupun me bukan pelanggan DIGI tak sabar jugak nak tengok kemunculan mereka bersama DIGI nanti!!



Won Prizes Attack The Block Contest

Lucky day buat me dan rakan blogger yang menyertai contest Attack The Block kerana we all telah berjaya memenangi sesuatu yang cukup manis dari blog Deqlis :). Ramai pemenang yang gembira di sini...horay!!!




Keputusan contest Attack The Block


Hadiah yang berjaya diraih adalah tiket menonton movie "Attack The Block"
dan headset
"Attack The Block" tajaan newskaki.com






27.6.11

CEO Philosophy


Semasa morning briefing staff office dan CEO tadi, beliau sempat menyelitkan beberapa Philosophy yang menjadi pegangan dan panduan kerja seharian. Ermm menarik nak share nie....


" If you fail to plan, you plan to fail"


" Every morning in Africa, a gazelle wake up knowing it must run faster that the lion or being killed. Every morning awakens knowing it must outrun the slowest gazelle or starve to death."


"Reprimand the action and not the person, commend the action not the person"




22.6.11

Wordless Wednesday

Breathtaking Picture




21.6.11

Gangguan Bekalan Air

Alert!! siap sedia tadah air untuk keperluan selama 3 hari jika kawasan rumah anda terjejas dengan penutupan loji air di sungai selangor..lama tu bermula esok hari rabu - jumaat..


Kawasan yang terlibat (berikutan penutupan Loji Air di Sungai Selangor)


KUALA LUMPUR

Bukit Kiara; Royal Selangor Club; Bukit Kiara Resort; Bukit Kiara Sports Complex; National Science Complex; National Institute of Public Administration; Securities Commission; Sime Darby Convention Centre; Jalan Segambir; Jalan Belimbing; Jalan Setiabistari; Jalan Setiamurni 1-12; Jalan Setiabudi; Jalan Setiarasa; Jalan Setiaraya; Jalan Setiajaya; Jalan Medan Setia; Jalan Setiabakti; Jalan Setiakasih; Plaza Damansara; and Taman Seri Beringin.



HULU SELANGOR DISTRICT

Kampung Serai, Kuang; Kampung Kuang, Kuang; Kampung Cempedak, Kuang; Kampung Gombak, Kuang; Kampung Baru, Kundang; Kampung Melayu Sri, Kundang; Kampung Permata, Kundang; Taman Desa, Kundang; Bandar Baru Kundang, Kundang; Kundang Jaya, Kundang; Taman Rahmat Jaya, Kundang; Industrial Zone Kundang; and Bandar Tasik Puteri.



GOMBAK DISTRICT

Bandar Sri Damansara; Kepong Industrial Park; Industrial Park Tago; Sunway SPK; Wangsa Permai; Desa Park City; Taman Bukit Maluri; Manjalara Kepong; Desa Aman Puri; and Medan Putra.



PETALING DISTRICT

Taman Bukit Mayang Mas, PJU 1; Kampung Cempaka, PJU1; Dataran Prima, PJU 1; Taman Aman Sari, PJU 1; Taman Bukit Emas, PJU 1; Taman Megah Mas, PJU 1; Ara Damansara; Taman Sunway Mas; Eastin Hotel; Phileo Damansara; Universiti Malaya; Pusat Perubatan Universiti Malaya; Seksyen 17; Seksyen 17A; Seksyen 19-22; SS1-SS9 Kelana Jaya; SS20-SS26 Damansara; Subang Airport (MAS Kargo, MAS Catering, APAC); all of Kota Damansara; Kampung Baru Sungai Buloh; Mah Sing; Pinggiran Subang; Subang Bestari; Kampung Sungai Kayu Ara (Jalan Kekwa and Jalan Dahlia), Damansara; Damansara Idaman (PJU 1A), Damansara; Damansara Lagenda (PJU 1A), Damansara; Damansara Indah (PJU 3), Damansara; Tropicana Golf & Country Resort (PJU 3), Damansara; Tropicana Indah (PJU 3), Damansara; Pelangi Damansara, Damansara; Bandar Utama (PJU 6), Petaling Jaya; Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh; Bukit Rahman Putra Industrial Area; Taman Seri Putra, Sungai Buloh; Taman Impian Indah, Sungai Buloh; Taman Matang Jaya, Sungai Buloh; Saujana Akasia, Sungai Buloh; Kampung Matang Pagar, Sungai Buloh; Seksyen 11-14 and 16; Seksyen 51A; Kampung Sungai Penchala; Bukit Lanjan; all of TTDI; Mutiara Damansara (PJU 7); Damansara Perdana (PJU 8); and Flora Damansara (PJU 8).MAS Kargo, MAS Catering, APAC); all of Kota Damansara; Kampung Baru Sungai Buloh; Mah Sing; Pinggiran Subang; Subang Bestari; Kampung Sungai Kayu Ara (Jalan Kekwa and Jalan Dahlia), Damansara; Damansara Idaman (PJU 1A), Damansara; Damansara Lagenda (PJU 1A), Damansara; Damansara Indah (PJU 3), Damansara; Tropicana Golf & Country Resort (PJU 3), Damansara; Tropicana Indah (PJU 3), Damansara; Pelangi Damansara, Damansara; Bandar Utama (PJU 6), Petaling Jaya; Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh; Bukit Rahman Putra Industrial Area; Taman Seri Putra, Sungai Buloh; Taman Impian Indah, Sungai Buloh; Taman Matang Jaya, Sungai Buloh; Saujana Akasia, Sungai Buloh; Kampung Matang Pagar, Sungai Buloh; Seksyen 11-14 and 16; Seksyen 51A; Kampung Sungai Penchala; Bukit Lanjan; all of TTDI; Mutiara Damansara (PJU 7); Damansara Perdana (PJU 8); and Flora Damansara (PJU 8).



Dah check listing???.. kalau takde selamat la tu... kalau ada sebarang pertanyaan lagi sila sila lah call 1-800-88-5252 atau SMS PUSPEL dan hantar to 39222 or log on to www.syabas.com.my.




Jacob's Walk of Life 2011

Bila me notice yang event Jacob's Walk of Life 2011 bakal diadakan bulan depan.. yesss sangat teruja sebab me memang follower tegar event nie... 3 tahun berturut-turut me dan husband follow event nie yang penah diadakan di Taman Tasik Metropolitan Kepong, FRIM dan kini kembali semula di tempat yang penah ia adakan dulu iaitu Taman Botani @ Bukit Cahaya Seri Alam.




Tengok map kepada sesiapa yang tak familiar dengan lokasi events. Mudah ajer nak cari.. insyaAllah tak sesat :)



Orait.. kita lihat apa yang bakal berlaku pada hari tersebut... Selalu tak delah nak tunggu sampai matahari terpacak atas kepala.... agak-agak penat dah hilang.. trafik flow dah ok....cabutlah.. mana taknya participant hari itu dijangka dalam 7000 memang masaklah.. :)

So kalau interested nak join cepat-cepat register di Jacob's Walk of Life 2011 sebelum terlambat sebab penyertaan terhad kepada 7000 peserta sahaja.




17.6.11

Durian Lovers!!! Jom Makan Durian


Pengemar durian ada special event buat kamu di Sunken Plaza, Subang Parade pada 3rd July 2011 sambil makan dapat buat perkara yang dapat membantu orang lain. Bagaimana?? Hanya derma minimum RM20 lebih pun lagi bagus kan :) dan
kamu diberi satu jam untuk makan durian sebanyak yang kamu mahu... Sumbangan derma itu akan disalurkan kepada Children's Wish Society :)




16.6.11

Bersama Uncle Syaf

Jika kebosanan sedang melanda meh layan aktiviti terbaru dari rakan blogger me yang kadangkala suka meluahkan cerita hikayat beliau di vlog nya.. Jom kita riki antara seleksi vlog yang telah dihasilkan oleh Uncle Syaf.


Pembunuh Tikus



Gergasi dan Cikaro Jambu



Anak Pungotku



Ada hampir 10 vlog yang telah dihasilkan oleh beliau.. Ada je idea die.. lawak gak rasa nak pecah perut ketawa terbahak-bahak :). Rajin-rajinlah follow di blog beliau jika nak tengok vlog yang lain. Andai ada yang nak follow Uncle Syaf kat FB pun boleh jugak.. Cheers!




Lovely Message

Happy birthday too u! Happy birthday too u! Happy birthday too kak shida... Happy birthday too u. May Allah bless u, sihat sentiasa, dimurahkan rezeki, bahagia slalu dgn suami tersyg dunia akhirat...Harap hbgn kita kekal selamat selama-lamanya...mira akan sentiasa trus menerus sygggg kak shida smpi bila2...:-Jage diri kak shida Mmmmmmmmmmmmmmmuaaaaaaahhhhhxxxxxxxxxx! Jauh dimata dkt dihati...;)


Sangat terharu received this message thru my phone.. rasa nak cry laju-laju.. really appreciate it...Thanks Amirah!! Akak akan ingat persahabatan ini sampai bila-bila :)



15.6.11

Wordless Wednesday




Wordless Wednesday

Mentor & Protege 2009 Photo Memory




My HeartBeat