Pages

31.3.11

Majlis Kesyukuran

Satu majlis kesyukuran telah diatur oleh Big Boss petang tadi , beliau baru sahaja melangsungkan perkahwinan dan selamat menjalani pembedahan pintasan jantungnya pada bulan Februari yang lepas...Seleksi makanan yang disediakan oleh pihak catering, banyak betul sampai naik rambang mata nie...nak rasa semua taklah terdaya sebab kekenyangan tapi yang mana saya sempat makan memang sedap. Thanks Boss belanja kami satu office makan..












Kordel's Charity Walk for Healthy Joints

ARE YOU READY?

Date : 12th June 2011 (Sunday)
Time : 7.00am
Venue : Padang Merbok, Kuala Lumpur
Entry Fees : RM25 per person

Closing Date & Maximum Entries
15 May 2011 or upon reaching 1,000 participants, whichever comes first.


Walk your hearts out this 12th June 2011 to support the 3rd Annual Kordel's Charity Walk for Healthy Joints. It is a great opportunity to kick-start a healthier lifestyle, while raising awareness and fund for an extremely deserving cause.


The Arthritis Foundation Malaysia is a non-profit organization set up to :
1) increase awareness of arthritis & it’s related conditions to the public and
2) look after the welfare of arthritis patients who can’t afford joint replacement.


All proceeds from the participants of this charity walk plus RM1 from the sale of the Kordel’s promotional pack from 1st April – 30th June 2011 will be donated to the Arthritis Foundation Malaysia


For registration refer



30.3.11

Hadiah Contest

Saya ni memang kaki contest.. asal nampak jer borang contest depan mata tak kisahlah di online, majalah atau suratkhabar kalau boleh join memang tak lepas peluang punya. Kalah menang belakang cerita, cuba tetap cuba :)
Adalah contest yang saja suka-suka hantar sekali menang lah.. Contest "Big Mommas: Like Father, Like Son" yang saya join di Vision KL telah menjadikan saya pemenang di tempat kedua yang membawa pulang hadiah dibawah iaitu sehelai T-shirt dan 4 keping tiket Wayang filem Big Mommas. Boleh tengok FREE nie..



Bukan itu sahaja, nampaknya ada rezeki menang CD BURLESQUE, dapat 2nd prize jugak.. yang nie contest dalam paper UTUSAN.
Tapi sebab tak berapa minat dengan lagu-lagu dalam CD nie maka saya hadiahkan jer dekat budak opis. Daripada tersimpan jer baik bagi orang lain dengar.




20.3.11

Got To Go by Najwa Mahiaddin




Bestlah lagu nie, minat dengan suara Najwa dan kreativiti video clip tersebut. Anak kepada Timbalan Perdana Menteri Malaysia nie begitu berbakat dan boleh pergi lebih jauh dalam dunia seni suara. Thumbs up!




14.3.11

Loji nuklear meletup

Seramnya bila dapat news loji nuklear ketiga Fukushima meletup. Saya nak share SMS yang saya dapat ni dan rasanya perlu untuk kita berhati-hati walaupun news mengatakan "tidak membawa kesan kebocoran radiasi yang besar".

" A nuclear power plant in Fukumi, Japan exploded at 4.30am today. If it rains tomorrow or later, don't go outside. If you are outside, be sure that you have rain protectors. Its' acid rain. Don't let it touch you. You may burn your skin, lose your hair or have cancer. This is applies to all Asian countries."


13.3.11

Charity Walk Di Putrajaya

Event yang ditunggu-tunggu dah pun tiba, saya dan encik somi memang excited nak join sebab ini merupakan event pertama yang kami join untuk tahun 2011. Charity Walk ini atau lebih dikenali TESCO WALK adalah anjuran TESCO yang bertujuan untuk membantu anak-anak di rumah Yayasan Nur Salam supaya kanak-kanak terbabit mempunyai tempat perlindungan yang lebih selamat dan selesa.

Sampai sahaja di sana kereta dah berderetan masuk memenuhi kawasan khas untuk parking. Fuhh..memang ramai yang datang support events ini.







Oleh sebab T-shirt hanya akan diberikan kepada peserta pada pagi event, jadi inilah tempat pertama yang akan diserbu oleh kami. Petugas yang ramai ditempatkan di sini membuatkan perjalanan pemberian T-shirt teratur dan lancar tanpa perlu beratur panjang.





Nasib baik lah ada toilet sementara yang disediakan penganjur, bolehlah tumpang menukar baju sebentar.






Sebelum berjalan sempatlah bersenamrobik dengan senamrobik instructor yang dijemput khas dari sebuah Gym di bangi. Semua dah tak sabar nak start jalan dah nie.. bila kami dilepaskan masing-masing apalagi teruslah berdesup jalan.











Besar betul putrajaya water sport complex nie.. first time menjejakkan kaki kat sini, jenuh la juga dok jalan pusing satu kawasan yang akhirnya membawa juga ke garisan penamat. Tamat jalan dapat sekeping sijil dan slip goodies bag yang perlu ditebus di booth goodies.












Peh.. inilah benda yang dicari-cari selepas kelelahan berjalan. Macam-macam jenis air ada 100 plus ( tiga-tiga perisa ada - lime, tangerin, biasa), ribena, coklat dan mango.. memang kenyang air jelah.





Peluh dah hilang, penat dah kurang. satu lagi aktiviti yang tak boleh miss. Dari tadi dah aim booth nie.. orang dok kerumun jer.. Tak boleh tahan dok tengok dari jauh je.. Jeng jeng jeng!!
Yang menariknya, kalah ke menang ke mesti dapat hadiah punya..... rugi lah kalu tak singgah ke booth Games.. Habis semua games kami try..nampak macam senang tapi bile cuba boleh tahan payah.










Apapun kami sangat enjoy dengan events ini, walaupun termiss slot cabutan bertuah tapi rasa bertuah sebab dapat menyumbang sedikit sebanyak dengan jadi peserta event. Harap next year ada lagi event yang sebegini.. kami nak join lagi :)



9.3.11

Menang hadiah bulanan dari Wall's

Ada tuah menanti rupanya masa tekak meronta nak makan ice-cream tempoh hari... Gigih la singgah kedai nak cari ice-cream idaman hati dan pilih punya pilih saya ambil wall's cornetto perisa chocolate yang sentiasa menjadi favourite. Sekali ada contest makan, sms code dan menang. saja cuba nasib, sms CODE dibelakang penutup ice-cream.

Hari ini dapat sms yang beritahu saya antara pemenang bertuah dan perlu hantar penutup ice-cream dan salinan ic untuk tuntutan hadiah so saya call lah nombor yang dinyatakan dalam sms untuk pengesahan, nak tahu juga apa yang saya menang... person dalam talian suruh check website walls dan rupanya saya berjaya menjadi pemenang harian bulanan untuk bulan FEB!! Hadiahnya berupa 2GB Thumb Drive..




6.3.11

Walk For Kids 2011

Ada aktiviti menarik yang akan berlangsung di Putrajaya Water Sport Complex AHAD 13 Mac 2011 kalau anda free dan masih mencari sesuatu yang bermanfaat untuk dilakukan pada hujung minggu Walk For Kids 2011 menanti anda disana!! Terbuka kepada semua lapisan masyarakat, ianya bertujuan untuk membantu penghuni-penghuni di Rumah Nur Salam. Nak daftar kenalah singgah di mana-mana TESCO yang berdekatan dengan anda. Bayaran tak mahal pun.. dewasa RM10 dan untuk pelajar hanya RM5.



My HeartBeat