Pages

31.10.13

Mini Contest Ceeramoon

Haiit tetiba ada gambor model bra menempek kat sini lak ye..asihh jangan pikir bukan2 no..teman sekadar nak memenuhi syarat contest dari ceeramoon. Wajibbbb letak gambar model gorgeous tu.
Syarat dia simple giler.. tak remeh sangatlah kalau nak join..hehee.. cepat bertindak due date sampai ahad 2th Nov sahaja tau. Click Mini Contest Ceeramoon.



Video Lori Terbabas di SKVE Hala Hospital Serdang




Panas hati tengok perangai gila driver lorry kontena nie, kemain laju dia speed sampai terbabas ke seberang jalan. Bayangkan masa kejadian dalam lingkungan pukul 4.30 petang, dah sah2 kenderaan semakin berpusu2 lalu. Mujur okey mujur tidak melibatkan kenderaan dari arah bertentangan dan tiada yang cedera. Fuhhh memang nasib baik. Tapi dah menyusahkan pengguna jalan raya yang lain sebab ramai tersangkut dalam kesesakan jalan raya yang teruk.....dahlah penat bekerja tempuh lagi jem serabut kepala otak oiii.
Tak fahamlah nape ramai lorry drivers skang yang memandu ikut suka hati diaorang tanpa pikir keselamatan orang lain. Nak cepat manjang tak sedar ke diaorang bawa beban yang berat kat belakang tu. Ishh geram2. Kalau boleh saman ajerr dia kaw2 biar jadi pengajaran pada orang lain.

Update: Credit Forum Cari. & MyNewsHub




Ada mangsa yang terlibat rupanya.. korang nilailah sendiri macamana keadaan pakcik dan kenderaan yang dinaiki.. umur dia panjang alhamdullilah.... kalaulah ada penumpang sebelah dia entahlah apa nasib tu..





 

30.10.13

Bakat Alih Suara | Fastlights Studios

Name of Company: Fastlights Studios

Role:Voice Over ( for any types of audio recording. e.g. Narration, Voice Prompts, Voice Over Dubbing Translation)

Remuneration: Project based.

Requirements: Must be able to read, understand and express at least 2 of these following languages:
a) English
b) Malay
c) Cantonese / Mandarin
d) Arab
e) Japan / Korean
f) Philippines
g) Thai
h) Other commercial languages.

Contact Person: info@fastlightsstudios.com

- This audition is open for all ages.
- Kindly submit your resume / profile with pictures and voice sample (if any) to info@fastlightsstudios.com.
- This is an open audition. There is no deadline. However, priority will be given to the qualified auditioned candidates depending on the projects.
- Only shortlisted candidates will be notified for an audition session.
- Audition session will be arranged according to the studio availability.
- Training will be provided for non-experienced / fresh candidates if necessary (FREE OF CHARGE).

- For more info, kindly visit our Facebook Page and Official Website.


IMPORTANT
-More details (job scope, commission package) will only be discussed if you are shortlisted for an interview session. This is to avoid info leakage to the third party / competitors.

Credit Lowyat Forum

p/s:  Kalau ada persoalan/pertanyaan yang bermain di fikiran, terus majukan pada Fastlights ye kalau uols tanya me alahai minta maaflah gerenti tak dapek nak jawab sebab me just spread the info pada yang berminat takde related pun dengan diaorang.


29.10.13

Menang Baju Baby


Hadiah dari Dreamshop Enterprise (FB) lepas menang quiz yang dianjurkan. Rezeki namanya. alhamdullilah. Yang join tak ramai maka persaingan tak sengit so peluang nak menang cerah disitu..hehehe. Actually Dreamshop ada menjual pelbagai jenis barangan untuk baby like kasut, baju, stokin dan macam-macam lagi la......eh untuk ladies and man pun ada....sudi-sudikan la menjengah Website Dreamshop untuk keterangan lanjut.


28.10.13

Bayang-Bayang Tangan

Masa tinggal dekat Brickfields dulu, pernah gak terjadi blackout beberapa kali. Huwaa tak suka okey sebab me takut gelap.. confirm menjerit "gelapppppp" sebab panik sangat. Tapi bila mak dah pasang lilin terus jadi seronok hehhee sebab apa tau, sebab me dan adik-adik boleh main permainan bayang-bayang tangan.
Memang kitaorang conquer satu lilin siap letak menghadap dinding. Lepas tu masing-masing keluarkan la skill gerakan tangan tunjuk sapa yang paling banyak gaya...burung..rama-rama, arnab...alahh 3 gaya jer tahu..bunyi macam banyak jer...hahahhaa..Cam gini lah cara yang paling mantop nak habiskan masa time-time blackout nie.sempoit giler kan.


25.10.13

MyDear Baby & Children Warehouse Sale | 31 Oct - 10 Nov 2013

MyDear Baby & Children Warehouse Sale
Date: to
Venue: Cuang Cheng Mao Yi, No.34, Jalan Meranti Jaya 10, Meranti Jaya Industrial Park, Puchong, Selangor


Public Holiday 2013



Aikk.. biar betul calendar kuda nie garu kepala jap.. semua orang cakap deepavali hari sabtu tapi apasal dia mark 3hb Nov (ahad) lak.. tengok calendar lain 2hb Nov... confius sudah nie...me plan nak ambil cuti isnin alang-alang sepupu nak bertunang.. balik kampung yob!

Dari buat pening2 pikir baik kita check jadual public holiday 2013 terus..sambil2 tu boleh riki2 date yang sesuai untuk habiskan cuti tahunan me yang berbalance 5 hari ...lagi 4.5 hari kita carry forward ke tahun depan.


Sah 2hb Nov itu deepavali. Calendar kuda silap pula. mohlah kita apply cuti dengan segera.


23.10.13

Kampung Untuk Dibeli


amboi.. udah taraf jutawan la gamaknya sebab satu kampung dia mau beli.. mesti bertingkek-tingkek duit dia. ko mampu?? teman idoklah...siap berangan tu nak jadi ketua kampung yang berjaya.. tinggi wawasan kau, glamour pun ye, dah satu kampung kenal kan..heheehe. Tak pelah meh sesama kita doakan moga hasrat beliau tercapai hendaknya.. Aduh sakit perut gelak baca advertisement nie..



Tips Bersihkan Spek Mata

Me start pakai spek mata dari standard 5 lagi, kesian kecik-kecik dah rabun. Maybe faktor keturunan menyumbang dah abah dgn nenek pun berkaca mata mestilah anak cucu pun terkena tempias...make sense tak teori nie?? Amboi pandai nak corner baring padahal diri sendiri suka tengok tv dekat-dekat time kecik-kecik dulu.
Dah pakai spek nie satu benda kena RAJIN, ermm rajin mengelap cermin. Kalau tak alamatnya berkeladak cermin ko dengan habuk, kotor bagai... silap2 kelabu pandanganmu.. Spek mata nie kenalah layan dia ibarat buah hati kesayangan...banyak jasa dia pada orang yang rabun nie. meh kita tengok TIPS dari pakar iaitu cara-cara yang betul untuk menjaga spek mata dengan penuh kasih sayang.

Credit Menara Optometry Rawang



22.10.13

Training ISO - 2nd Day

Memasuki hari kedua kami bertapa di KGNS. Seperti semalam training terpaksa dilewatkan sebab masih ada yang tersangkut dalam traffic jem. Asam garam orang KL tak sah kalu tak menghadap suasana begini...redha jelah nak oii.
Tak nak cerita panjang-panjang la uols layan gambar pembuka selera lagi bagus..heheh.. Makanan yang mengisi perut di pagi hari.. memang terbaik nasi goreng dia.

 Kuih pun sodap.. eh ke sebab lapar?

 Tetiba ada duit bertingkek-tingkek atas meja..apa kes.. nanti me story..


Terlupa nak ambil lunch punya makanan.. takpe tengok tea break punya jerlah ye...

laju depa sapu karipap

2 kali tambah bihun goreng gulpp i like gitu.. arghhh tak yah sebulan seminggu pun mahu kg bertambah..


Model GSC in da house.. jangan jeles group me shine like a diamond menang tiket wayang okey.. perasan tak gambar duit tadi.. group mana yang kumpul paling banyak dialah juara..aceceh!! Konsep dia senang jer, sambil mengajor trainer kitaorang akan bagi soalan.. sapa dapat jawab dapatlah sekeping duit.. nak pulun banyak duit kena cergas la jawab soalan. Nah sorang satu tiket sbb group ada 5 orang. Banyak onggg ini group..
Habis training 5.30pm, kemain masing-masing laju berkemas nak elak jem ler tu..



21.10.13

Training ISO - 1st Day

Dua hari me ada training di Kelab Golf Negara Subang (KGNS). Dah jadi favourite port, balik2 tempat sama buat training, tapi tak kisah pun sebab dekat dengan rumah. Bila cerita tentang ISO.. awal2 dah pikir mesti mengantuk gila babas punya.. biasalah cerita pasal process, procedure bagai nie macam kepala agak lambat nak serap..hahhaa tapi kitaorang punya trainer mantop dan berpengalaman. Mudah nak faham apa yang beliau terangkan,.

Sarapan 1st day.. kebuluran sebab breakfast lambat.. 
set pukul 10 pagi..krak kruk krak kruk perut lapar..

Mari menelaah


Huwaaa kena jawap test uolss.. tapi boleh tengok buku nota....boleh bincang2 dengan ahli kumpulan.

Hidangan lunch..jom mengisi perut! Dahlah breakfast lambat, pukul 12.30pm lunch kot.. makanan dalam perut pun belum hadam betul-betul lagi.. oitt tambah lemak nie.



Ternampak Phone Charger dekat area cafe. Tak yah runsing kalu tertinggal charger, tinggalkan phone dekat sini barang sejam dua masalah pasti dibereskan. Settle.

Tea Break! Pagi Tengahari Petang asyik telan nasi..nasi...nasi. Aiiss hancuss plan nak diet sebab nasi goreng ni sedap sangat sampai 2 kali tambah..yumm..yum...yum..






Score setiap group untuk 1st day.. bersaing sengit sungguh. Group me "shine lika a diamond".. walaupun score seri belum bererti kitaorang kalah okey.. takpe esok masih ada..



My HeartBeat