Pages

26.8.10

Kanak-Kanak Hilang

NAME : WAN NUR FADHILAH ANUM BT WAN BUDIMAN

AGE : 7 YEARS OLD

LAST SEE AT : SEKOLAH AGAMA BERSEPADU (SRAB), JOHOR TOWN

TIME : 5 PM

MISSING DATE : 13/08/2010

CLOTHES : SCHOOL UNIFORM, BROWN BAG & SMALL PINK BAG

Menurut pengawal keselamatan yang bertugas, kanak-kanak ini dilihat kali terakhir menaiki sebuah kereta proton iswara putih, jadi kepada kawan kawan yang terlihat kanak- kanak tersebut bolehlah menghubungi balai polis berhampiran atau

Daniel Leyong
Personal Assistant

Lima Bintang Logistics Sdn Bhd

PTD 41365, Jalan Idaman 3/2,

Senai Industrial Park , Taman Desa Idaman,

81400 Senai Johor , Malaysia

Tel:+607-5987687 Ext:124

Fax:+607-5990570

H/P:+6012-7813117

Email :daniel@lblgh.com

Web : www.lblgh.com


notakaki : memanjangkan email dari rakan me, membantu sekadar yang termampu





25.8.10

Selamat Hari Wanita





Notebook paling murah


Sape ingat lagi buku ini.. hahaha.. inilah buku 555, bagi yang muda muda mungkin tak familiar sangat dengan buku ini tapi orang dulu dulu tak sah tak ada buku nie.. Comel jer buku nie..boleh selit kat celah poket sebab saiz dia kecik, boleh dibawa kemana-mana.
Penting woo buku nie...pakcik pakcik kedai gerenti ada satu nie dulu. ..mana taknya asal ada pelanggan yang beli barang mesti soh masuk buku tiga lima maksudnya hutang dulu ye pakcik..hehehe...jadi buku ini fungsinya untuk catit hutang hutang si pelanggan tadi kang bankrap kedai kalu pelanggan tak bayar sebab buat-buat lupa.. hehehhe
Boleh dikatakan setiap orang mesti ada buku ini cuma tujuan jer mungkin berbeza..ada suka wat catatan nota, buat kira-kira, macam-macamlah. Cam me time sekolah dulu buku nie buat tulis sifir.. sifir 1 sampai sifir 12...hahaha.. nak kena hafal dalam pala otak nie sebab bapak me gerenti soal punya.. ada jugak tulis nota dalam buku nie..kadang kadang wat conteng....issh tak der keje betul..haha.. almaklumlah dulu tak banyak buku buku nota atau organizer lagipun harganya pun murah berapa sen jer. sangat nostalgia betul buku nie..



23.8.10

Kempen 1 Blog 1 Bendera

Ayuh rakan-rakan bloggers sekalian, kita tunjukkan rasa megah menjadi anak Malaysia dengan menyokong Kempen 1 Blog 1 Bendera anjuran mahumahu. Bersamaan dengan bulan kemerdekaan dan kibar jalur gemilang, pilihlah mana-mana image bendera yang korang suka di blog mahumahu dan letakkan di dalam blog korang. Tunjukkan rasa semangat kecintaan kepada tanah tumpah bertuah Malaysia.


19.8.10

TUAN, BUKAN SAYA YANG BUAT LA.. :(

Di suatu petang yg nyaman, sedang saya syok-syok tidor diatas carpet yang berbulu empuk, tetiba terasa ada sesuatu melompat atas kepala saya..



Kemudian , benda tu bergerak-gerak di atas badan saya pula, kacau daun betullah!!



Rasa cam kena patuk kat perut, issh takkan kutu kot?




bila saya toleh.... rupenyer si hijau, burung kecik yang tuan saya baru beli semalam kat kedai burung Ah Seng



saya suruh hijau pergi main jauh-jauh, saya tak mahu kawan ngan dia....lagipun saya ngantuk giler ni tak de mood nak melayan dia.




tapi dia tak mahu buat bodoh jer kat situ dan masih patuk-patuk saya. Degil betul hijau ini. Rasa nak belasah jer!!




Pastu dengan selambanya masih nak naik atas badan saya, tak pikir yang dia nie berat juga.



Tak lama lepas itu, saya dengar pulak dia tengah patuk benda lain lak, issh apalagi hijau ni... Rupanye mengerjakan handphone kesayangan tuan saya.



saya pun terus menjerit kat dia "Oi! rosak nanti, tuan marah lah.". Takde kerja betullah hijau ni, banyak benda boleh buat handphone tu jugak nak diusiknya.


Ceh, dia melawan lak tu. Tak padan dengan kecik betul!!




Masa saya nak luku kepala dia sedas, tuan saya lalu. Ah sudah, masak la cam nie!!



Akibatnye saya dihukum tanpa dipanggil utk membela diri. Huh saya teraniaya..

Oh.... di manakah keadilan???? Bukan saya yang buat tuan~~



Saya takut... .Hantu suke




17.8.10

Cerita di pagi 7 Ramadhan

Adalah seorang hamba Allah ni, dia pergilah bersiar-siar di tepi hutan. Sedang dia menghirup udara rimba yg segar tu, tetiba dia terdengar satu bunyi.. jeng!jeng!jeng! .. bunyi......aauuummmmm!! ! Bunyi harimau yg kelaparan dan hanya menunggu mangsanya saja.

Jadi, si hamba Allah ni pun lari untuk menyelamatkan diri. Harimau tu kejar hamba Allah ni. Sebab dia dah lapar sangat ni. Harimau tu pun kejar, kejar, kejar dan kejar. Hamba Allah ni punyalah takut, berlari lintang pukang. Sempat juga dia berdoa agar dia diselamatkan daripada dibaham dek harimau tadi.

Dengan kuasa Allah diperlihatkan sebuah perigi di depan mata nya. Jadi untuk menyelamatkan diri si hamba Allah ni pun terjunlah ke dalam perigi. Perigi tu ada tali dan sebuah timba. Si hamba Allah ni bergayut pada tali tu. Tali tu pendek jer. Jadi dia bergantungan di tengah-tengah perigi.

Di mulut perigi, harimau yg lapar tu menunggunya. Si hamba Allah ni pun berfikirlah macam mana nak menyelamatkan diri, sambil berdoa kepada Allah agar dia diselamatkan. Tengah dok berfikir camner nak selamat, tetiba dengar bunyi kocakan air di bawah perigi.

Aaaaa!!!!... Ya Allah....... lagilah seram dibuatnya Nak tahu ada apa kat bawah tu? Ada 2 ekor buaya yg kelaparan. Apalah nasib. Dah jatuh ditimpa tangga. lagilah takut si hamba Allah ni. Atas ada harimau bawah ada buaya. Semakin risau dan takut.

Tengah berfikir untuk mencari jalan keluar, tetiba keluar seekor tikus putih dari lubang celah-celah perigi, naik ke atas ikut tali yg hamba Allah tu bergayut. Sampai kat atas tikus tu gigit tali tu pulak. Cis, kurang ajar punya tikus. Alahhhh... cam ner ni. Pas tu, keluar lagi seekor tikus yg berwarna hitam. Naik mengikut tali tadi, cit!cit! cit!cit! sampai kat atas.Tikus hitam ni pun gigit juga tali tu. Cis, lagi satu. Macam mana aku nak buat ni... habislah jadi mangsa buaya
.
Berfikir lagi. Kalau naik kat atas makan dek harimau. Kalau tunggu tali putus dan jatuh ke bawah makan dek buaya. Macam mana nih... Sedang hamba Allah tu berfikir cam ner nak selamatkan dirinya, tetiba....terdengar satu bunyi.... uuuuuuuuuuuuu. .. Bunyi lebah bawa madu.

Si hamba Allah ni pun mendongak ke langit, melihat lebah yg sedang bawa madu. Tetiba setitik madu terjatuh dan terus masuk ke dalam mulut si hamba Allah ni tadi. Punyalah nikmat sehingga tidak terkata. Hamba Allah tu kata, "Fuh manisnya madu ni , tak pernah ku rasa manisnya ni. Sedapnya. Subhanallah sungguh sedap ni." kerana setitik madu si hamba Allah tu lupa pada harimau yg sedang menantinya di mulut perigi dan buaya yg menantinya di bawah...Tikus yg sedang mengigit tali........

Kalau semua nak tahu ...si Hamba Allah itu adalah kita semua. Harimau yg mengejar tu adalah maut kita, ajal memang sentiasa mengejar kita, so beringat-ingatlah. 2 ekor buaya itu adalah malaikat Munkar Dan Nakir yg menanti kita di alam kubur nanti.Tali yg tempat di hamba bergayut tadi adalah jangka hayat kita kalau pendek talinya maka panjanglah umur kita dan kalau panjang talinya maka pendeklah umur kita. Tikus Putih dan Hitam tu adalah dunia kita siang dan juga malam yang sentiasa menghakis umur kita. Kan tikus tu gigit tali tu. Madu... madu yg jatuh setitik ke dalam mulut hamba itu tadi adalah nikmat dunia. Bayangkan setitik saja madu tu jatuh ke dalam mulutnya, dia lupa pada harimau dan buaya tu. Macam kitalah bila dapat nikmat sikit lupa pada Allah. Waktu susah baru la nak ingat Allah. Astaghfirullah. ..


1 minit untuk mengingati Allah

Step 1:
Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih akan:

*SUBHANA'LLAH
*ALHAMDULI'LLAH
*LA I LAHA ILLA'LLAH
*ALLAHU AKBAR
*ASTAGHFIRU' LLAH
*LA ILAH ILLA'LLAH, MUHAMMADUN RASULU'LLAH
*ALLAHUMMA SALLY WA SALLEM WABAREK ALA SAYYEDINA MUHAMMAD *WA AALIHE WA SAHBIH AJMA'EEN

Step 2:
Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat, perkataan demi perkataan

Step 3:
Oleh itu... duduklah sambil merenungi betapa kekuasaan Allah dalam kehidupan kita seharian kerana melakukan segala yang di redhaiNya Bersamalah kita berdoa agar sentiasa di beri nikmat kesejahteraan serta kelapangan akal fikiran dalam apa jua yang kita lakukan.



12.8.10

7 Eleven Community Care

Anda menyumbang, Kami edarkan! Begitulah bunyi kempen "semurni kasih ramadhan 2010" yang baru bermula hari ini oleh 7 Eleven ♥ Tujuannya adalah membantu pusat-pusat kebajikan yang berada di seluruh malaysia termasuk Sabah Sarawak nun.

Setiap negeri berbeza lokasi pembahagian barangannya, contohnya di selangor penerima-penerima yang akan menerima barangan yang dibeli oleh korang adalah Rumah Insaniah, Rumah Anak-anak Yatim Taman Baiduri, Persatuan Anak-Anak Yatim dan Ibu Tunggal. Boleh rujuk di SINI untuk maklumat lanjut!



Kalau korang nak support kempen 7 eleven ini mudah sahaja, pergi ke 7 eleven yang berhampiran dengan lokasi, beli barang yang dirasakan sesuai untuk didermakan atau boleh ikut 10 barangan yang telah dicadangkan dalam jadual seperti tepung, susu UHT, gula, garam, biskut dan snek, minyak masak, beras, air mineral, minuman segera, kicap dan sos. (berbeza mengikut lokasi).

oh ye, Kempen ini berjalan sepanjang bulan sehingga 31 aug, panjang masa lagi tu. Jadi kepada rakan-rakan semua, Selamat menyumbang dan selamat beramal . Selamat berpuasa..



11.8.10

Sense yang sama

Kami mengalami hari ini dalam waktu yang sama cuma medium yang berlainan. Ceritanya aku update status di "Skype" , bukan kebiasaan sebenarnya cuma hari ini terasa nak update. Then buka aku punya "yahoo", nak check all incoming email, sambil-sambil tengok member-member yang sedang online di situ. Suprise ok, someone yang close dengan aku, yang dipanggil "budak kecik" sebab muda sikitlah dari aku, statusnya di yahoo chat sebijik sedebab sama ngan my status di Skype! Hahaha funny sangat sebab ironinya kami dilahirkan pada tarikh dan bulan dan sama but of course la tahun lain :D, psst...budak kecik, both of us sedang "thinking",
sesuatu hari ini :D. Jangan cepat give up ok!!



10.8.10

Kehadiran Ramadhan






Saudara Kembar

Kami memang berlainan warna kulit, die ibarat cokelat hazel yang sedap dimakan , aku bak arang gelap yang macho dan maskulin. Rupa paras kami berbeza mengikut kehendak dan citarasa semasa tapi itu tidak sedikit pun menjarakkan kami. sudah lama kami terputus hubungan hinggalah kami bertemu tadi, ooh saat gembira kami satu keluarga!



6.8.10

Pencarian Model Iklan Kasut ♥

Sekadar Gambar Hiasan


Hai, morning everbody!! me terjumpa this iklan dekat Forum yang aku selalu visit. Just nak share dengan korang, maybe ada yang berminat ♥ sape tahu kan!! so layan la iklan dibawah ye


Kami sedang mencari bakat baru untuk foto komersial kasut yang akan datang. "Semua bangsa" boleh memohon. Syarikat adalah tanda kasut tempatan terkenal di Malaysia. Kami hanya akan mendedahkan nama tanda kepada mereka yang dipilih. Foto akan diiklankan di laman web dan mungkin papan reklame dan iklan majalah cetak.

Kita perlu
Anak-anak usia 6-10
Remaja usia 15-21
Dewasa usia 30-45
Orang tua usia 55-75

Tarikh fotografi: 14-19 Ogos 2010.
(Anda hanya perlu datang satu hari jika anda dipilih)


Kesempatan baik bagi anda atau anak-anak anda untuk bersinar sendiri! Bagi mereka yang telah sedang berjuang untuk masuk ke industri hiburan, ini akan menjadi kesempatan yang baik untuk menggunakan pengalaman tersebut untuk membina portfolio anda ke tahap seterusnya.

Untuk memohon,

Sila emelkan butiran berikut kepada paul@colomono.com

Melampirkan FOTO DIRI / ANAK ANDA
NAMA:
UMUR:
KETINGGIAN:
BERAT:
LOKASI:
TELEFON:
EMEL:

Penutupan entri sampai tarikh 11-Ogos 2010 saje.
Jadi cepat menghantar pemohonan anda sekarang!

*** KANAK-KANAK DAN REMAJA DIBAWAH UMUR 18 HARUS MENDAPATKAN PERSETUJUAN DARIPADA IBUBAPA SEBELUM MEMOHONI ***
*** KANAK-KANAK DIBAWAH UMUR 12 HARUS DITEMANI DENGAN IBU/BAPA SEMASA TANGKAP GAMBAR ***

Terima kasih atas perhatian anda.
Colomono Studio
www.colomono.com

(credit : Lowyatt Forum)



4.8.10

Beauty of Mathematics

Give some time to look at these (below) wonders of Mathematics.
Look at the beauty, symmetry and revelation of Maths.


Beauty of Maths!

1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

Brilliant, isn't it?

And look at this symmetry:

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111=123456789 87654321

Now, take a look at this...

101%

From a strictly mathematical viewpoint:

What Equals 100%? What does it mean to give MORE than 100%?

Ever wonder about those people who say they are giving more than 100%?

We have all been in situations where someone wants you to GIVE OVER 100%.

How about ACHIEVING 101%?

What equals 100% in life?

Here's a little mathematical formula that might help answer these questions:

If:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Is represented as:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Then:

H-A-R-D-W-O- R- K is equal to

8+1+18+4+23 + 15+18+11 = 98%

And:

K-N-O-W-L-E- D-G-E is equal to

11+14+15+23+ 12+5+4+7+ 5 = 96%

But:

A-T-T-I-T-U- D-E is equal to

1+20+20+9+20+ 21+4+5 = 100%


THEN, look how far the love of God will take you:

L-O-V-E- O-F-G-O-D is equal to

12+15+22+5+15+ 6+7+15+4 = 101%

Therefore, one can conclude with mathematical certainty that:

While Hard Work and Knowledge will get you close, and Attitude will get you there, It's the Love of God that will put you over the top!




2.8.10

Kami nampak BIRU hari ini

See, betul kan tak tipu sebab kami beruniform BIRU di hari isnin ☼ yang jarang nak dipakai sebab tak wajib, nak pakai bila-bila pun boleh, tudung pun sama color, warna hitam. Kami hampir sedondon bukan ☺,Kami bukan pengawas sekolah .
Ok untuk hari ini BIRU adalah warna tema kami. Baru lepas menikmati sarapan pagi yang bermacam-macam jenis. Syukur atas rezeki yang dinikmati hari ini. begitu kenyang sekali!! Mana tak nye menu yang dimakan adalah nasi lemak, karipap, cheese cake yang sedap (kalau sejuk lagi best).
Si Gadis yang specky itu, ya disini dipanggil nenek Aini, sangat happy go lucky, sangat baik hati., sangat friendly dan oh kenapa banyak perkataan "sangat" nie.... nak kenal dia silalah terjah blog beliau terus, sekian!







My HeartBeat