Pages

29.1.14

CIMB Bank Service Disruption

Terpampang notice dari CIMB dekat website diaorang dari 31st Jan until 3rd feb semua cimb banking system akan down.. huwaa sabar jelah time orang sakan holiday dan festive... time tu deme nak buat system upgrade. ATM pun totally tak jalan ye. Mana2 nak settle bil...nak transfer duit..nak withdraw duit...segala bagai transaction sila buat sebelum 31st Jan tau.


Notice dah lama CIMB bagi..leaflet pun ada boleh dapat dekat branch depa... kot ada yang baru terperasan  kena cepat2 plan la camner... biasalah time cuti harus la nak pakai duit... karang frust depan ATM sorang2..hehehe..



23.1.14

Demi Mencari Sesuap Nasi

Seram kan tengok harga barang yang mula mencanak-canak naik yang sekaligus menjadikan kos hidup sekarang semakin tinggi... bagi golongan pertengahan dan rendah of course terbeban punya. Nak suruh jimat.. ermm sehabis daya rakyat malaysia nie dah berjimat-cermat.. nak bersungut lebih2 pun tak guna bukan harga boleh turun sekelip mata.
Lain orang lain usaha dan caranya mencari rezeki. Tengoklah gaya si penunggang motosikal yang gigih membawa guni plastik berisi barang recycle untuk dijual.. penuh keliling moto.. walaupun sedikit membahayakan pengguna jalan raya lain kalau barang dalam tu tercicir kat jalan tapi sebenarnya nak puji lah semangat dua beranak nie...memang rajin... nak kutip recyle ke sana ke mari..fuhhh letih2..



16.1.14

Saya Nak RM300 Angpow Daripada Nile.com.my

Laju2 nak join bila ternampak angpow giveaway dari NILE....online shopping website yang menyediakan pelbagai jenis barangan wanita dan lelaki.. kaki shopping wajib terjahh ini website.. alang2 orang nak memberi.. sejuta kali nak menerima.. tapi ada beberapa syarat wajib yang harus diikut.

Klik SINI untuk maklumat lanjut

http://www.nile.com.my/page.php?cd=87
Dah buat entry jangan lupa emailkan details uols (link entry blog, nama penuh dan tel no) ke give_away@nile.com.my. Dekat Subject Email tu jangan lupa letak sekali nama penuh uols. Cabutan pemenang akan dilakukan melalui random.org.. mari kita tengok siapa yang ong!!..
Fuhh kalau dapat RM300... syok tu apalagi kita enjoy!! hahaha shoping la apa lagi mau...ermm tapi macamana nak menang kalau tak buat apa2 kan... cepat uolss jangan bertangguh lagi dateline 21/01/2014.



14.1.14

Anak Buah Baru

Memperkenalkan cucu kedua opah timah dan atok ajis..cucu lelaki yang selamat dilahirkan pada 7.30 pagi Jumaat lepas. Kebetulan kedua2 cucu opah lahir bulan Jan..seorang 10hb dan adriana 20hb..boleh celebrate birthday sama2 gitu..oopps ada satu lagi persamaan .... dua2nya lahir sebelah pagi.. ada pendapat mengatakan baby yang lahir pagi mudah dijaga dan tak banyak karenah.. jika  dikaitankan dengan cuaca pagi yang sejuk...redup..tenang ada logik gak kan tapi sejauh mana kebenarannya tidaklah dapat dipastikan...
Baby seberat 3.6kg yang diberi nama Muhammad Firash Rizqin.




Lucky Winner Panasonic Heat Pump Dryer Word Search FB Contest

Boleh diibaratkan sebagai hadiah pembuka bagi tahun 2014...walaupun hadiahnya tidaklah grand mana, dapat USB Mini Fridge and Bamboo Towel tapi syukur sangat2 sebab peserta yang join ramai uolss.. lebih seribu orang tau..Dah terpilih nie kira bernasib baik sangatlah kan...

Bukan me sorang je pemenang..ramai yang dapat actually... tahniah la pada mereka2 yang menang..horeeeyy!


10.1.14

Mari Beli Power Bank

Okey..mari2 rapat2 nak promote baik punya Power Bank..diijual oleh officemate me. Harga dijamin berpatutan sesuai la untuk rakyat marhein macam kita2 nie yang budget2 orang kata...hehehe. Jangan ingat harga murah barang cikai uolss...NO..NO..NO!!
Power Bank 5600 mAh
Harga :- RM40 (Postage Excluded)

Sebarang pertanyaan sila hubungi...
Contact : Kak Yani
Hp No : 019-2266002
Stock Limited ...dapatkan sebelum terlambat!!



4.1.14

Office Tournament Futsal

Waktu cuti2 hujung minggu paling syok kalu dapat bermalasan lama skit di katil.. qada tidur haha tapi this week weols busy nak bersukan. Sesekala keluar peluh bagus juga biar sihat tubuh badan. Today office me ada buat futsal tournament di Ferro Subang Jaya, daddy adriana join so me dan adriana apalagi jadi pom2 girl lah..barulah ada semangat team daddy nak jadi JUARA!

Berseri-seri kaunter registration dengan bunga2 mekar di taman. Dah sign attendances senang nak trace korum mana yang tak cukup lagi.

 
me and adriana


 Dua court yang bakal menjadi medan pertarungan sengit.


 Tengoklah makanan punya banyak... nasi goreng.. roti..biskut..tu belum campur lagi dengan 100 plus, milo (untuk budak2 ajer)...dan mineral water...alhamdullillah kenyang... company me bab2 gini memang tak kedekut.


Siap sedia team no 2....dapat pun gelanggang no 2... macam sama je.. macam ada luck jer..


Larat ke tidak pakcik nie? dahlah training satu ape pun tak..mau pancit hahaha..kasi redah jerlah.. jangan juara jersi sudah.. cantik kan jersi team kitaorang...heheheh


Tudiaa depa dah bersaing untuk menang.. ..1st game seri..aduhai momentum belum ada...banyak peluang dilepaskan..sayang sungguh.


Rehat 5 minutes terus game kedua hoh peluh pun baru nak kering....sebab ada team yang tak datang jadual kena ubah....masak la korang...nasib 7 minutes-7minutes tu pun semput masing2.. almaklumlah team daddy veteran2 belaka..muahaha...keputusannya SERI... ermm nasib baik ko.

 3rd team.... dah dua kali seri kalu tak menang2 jugak mimpilah nak masuk FINAL..aishh apasal me yang debar tengok hahaha..


Kalau dah rezeki tak kemana.. ke FINAL akhirnya... tapi tengok dari jauhhh jer..mana tak nya si adriana nie asal orang jerit GOLLLL jer nangis....asal orang bersorak dia nangis...isshh potong betul... hahahaa...maybe tak terdedah dengan dunia luar.. lagipun yang jaga pun opahnya.. tak biasa gamaknya..sampai ada budak opis cakap anak akak nie mesti sopan-santun orang.....insyaAllah..hehe.

Bukan balik dengan kemenangan ajer tau... kecederaan pun siap dapat..pakej! Daddy adriana injured kat jari.. tah apa pergi berlaga dengan player lagi sampai bengkak ibu jari kiri dia.. huwaa cian dia. Nasib menang terubat skit kesakitan tu..:p




2.1.14

Dijamin Tidak Gatal

Tengoklah betapa meriah dan sakan betul mini pantry kitaorang hari nie dengan keropok ikan segera,,, semuanya made in Tumpat, Kelantan. Selamba kan satu meja dislotkan as tempat makanan...kalu ada yang bawak makanan ke...buah ke letak jer kat sini ada lah yang datang makan..rezeki dikongsi bersama... Tapi nak buat minuman still ada pantry besar...nie orang kata port kudap-kudapan.. hahaha


Itulah Janji tauke keropok nie "dijamin tidak gatal" bila makan keropok Cap3 Ikan..tahlah selama makan macam2 keropok ikan tak pernah lagi ada rasa gatal2 kat tekak, lidah mahupun lelangit ernnn tak kisahlah yang penting SEDAP sebab kepingan keropok dia tak tebal....rangup...sampai mulut pun laju nak mengunyah..hehehe




My HeartBeat