Pages

28.9.10

Kosmo Phua Chua Kang Contest Winner

Balik jer rumah petang tadi, tengok atas katil ada parcel. Erk, pelik sekejap dari siapa punyalah sedabak isinya. Punyalah gelojoh terus bukak tak tengok pun siapa sendernya. Ha kau selambak hadiah aku dapat. Rupanya aku menang contest paper kosmo Phua Chua Kang. 1st place lagi tu.
Alhamdullilah. banyak barang diaorang bagi T-shirt, beg, tiket wayang, botol air lepas tu tiket ke taman tema lost of world tambun bukan satu bukan dua TETAPI 8 keping okey!! puas hati betul..


24.9.10

Idea Tanda Arah Jalan




Sedang "mengoogle" dan terjumpa tanda arah jalan ini. Menarik kan.
Mahu propose kepada seseorang harap beliau dapat
merealisasikan idea ini.



23.9.10

Dewan Kahwin

Dewan itu bukanlah pilihan utama aku, kalau diletak dalam ranking mungkin jadi yang terakhir kot tapi disebabkan semua dewan favourite dah penuh. Mana taknya orang dah booking setahun awal. mak aik punyalah awal tu :p. Maka sila akur dengan apa yang ada. Mari kita lihat keadaan dewan tersebut ye kawan kawan :) Dewan MPSJ SS15 yang terletak di Subang Jaya...



Yang nie pulak keadaan dalam dewan, besarnya bersamaan 4 gelanggang badminton. imagine sendiri la ye sizenya :p. Dewan nie ada aircond . Pentas utama pun ada depan sana nun nak letak pelamin bagai. Toilet pun ada, siap jadi pengapit kat depan pentas tu untuk lelaki perempuan. Kalau bilik solat pula ada dibelakang dewan. Secara basicnya semua kemudahan asas tu memang dah adalah. Cuma kalau ada yang nak bertukar persalinan leceh sikit sebab bilik persalinannya ada tapi takde pintu lak..alamak takde privacy la pulak non..


Dari sudut kebersihan dan penjagaaan dewan ni pula memang memuaskan hati sebab dewan ini ada penjaga yang sangat rajin Ada 3 orang yang me sempat jumpa. Hari hari mereka akan sapu, mop dan cuci toilet. Baguskan! Sebarang tempahan dewan kena pergi terus ke Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) tapi kalau nak survey keadaan dewan boleh jer datang sini terus.



22.9.10

Gubahan Hantaran Free

Setakat ini, barang barang hantaran tinggal nak beli set perfume dan jam tangan jer. InsyaAllah bulan nie, dah boleh clear mana yang patut. Cuma barang seperti kek dan buah tu memang last minute items la yang kena beli kan. Dah boleh tarik nafas lega seciput di situ..hehehe!! Aku sebenarnya sedang berkira-kira nak sub jer kat vendor untuk gubah benda-benda itu, malas lah nak pening-pening kepala. Lagipun aku tak kreatif sangat...tak de seni!! Dalam dok mencongak-congak duit yang bakal terbang.. tiba tiba aku dapat satu berita paling best semalam... best sebab ada vendor bakal menaja gubahan hantaran aku nanti yahoooo!!! sebab aku menang giveaway yang dianjurkan oleh pihak penaja iaitu "MyCreativeSpaceBySuhaila".

Kami dah berbincang serba sedikit di email perkara-perkara yang berkaitan, setakat ini alhamdullilah semua berjalan lancar, Suhaila pun nice orangnya.. senang nak berurusan dengannya dan insyaAllah lepas semua barang settle dibeli, aku akan jumpa Suhaila untuk bagi barang supaya beliau dapat memulakan kerja kerja gubahan. Tak sabar pulak rasanya..hahaha!!



9.9.10

SMS Raya

Tahun ni banyak pula dapat kiriman sms raya, yelah mudah dan pantas kan.

nak hantar pun tak yah tunggu berhari-hari,

Dalam banyak banyak sms tu ada yang menarik perhatian, nak share sikit kat korang


"Biar kulit segalap ALMOND LONDON,

asalkan hati sesuci KUIH BANGKIT

biar iman sekental DODOL

jangan senipis tempeyek

biar jiwa sehalus BAHULU

asalkan akhlak secantik BISKUT DAHLIA

Senyumlah semanis WAJIK

Agar raya anda penuh bermakna

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Maaf Zahir dan Batin



Kambing Ranggi naik LRT

Katak pisang tercekik tulang

walau sms saja yang diberi

itu tandanya ingatan tak hilang

salam lebaran maaf zahir dan batin



Jauh terdengar takbir bergema

memuji muji nama ilahi

terasa sayu dihati

kenikmatan yang diberi haruslah disyukuri

semoga kehadiran aidilfiti akan lebih bererti

Selamat Hari Raya Aidilfitri



Dalam gurau ada terkata

dalam bicara terkasar bahasa

dalam tindakan terguris rasa

dalam hidup tak lepas dosa

maaf dipinta kepada semua

selamat hari raya

Maaf zahir dan batin





Terima kasih me ucapkan kat rakan rakan dan sahabat handai yang send ucapan hari raya,

sebagai tanda ingatan kat me ini. Me pun nak ambil kesempatan nak ucapkan selamat hari raya

maaf zahir dan batin kepada semua rakan taulan dimana jua korang berada. Tak lupa juga

kepada rakan blogger ku sekalian!! Selamat Berhari Raya :)







8.9.10

Mood Raya

Orang kat office dah boleh dikira dengan jari... berapa kerat sahaja yang ada nie... ramai yang mula cuti semalam, ada yang dah sampai kampung dah pun. Aku, ermm masih menepek lagi kat office nie ha, esok baru start cuti..yehaaa!! Tapi bukan terus balik kampung, tahun nie raya kat KL raya kedua baru balik ke kampung, yelah atuk nenek pun dah takder.... ziarah sedara mara dan jiran tetangga kat sana je lah nanti.

Mood nak keje sebenarnya dah ke laut dalam nie... biasalah mood raya dah masuk..lagipun tak sabar nak soping raya nie.. baju raya tak carik lagi..kasihan kasihan .... misi esok pagi nak redah Jalan TAR, tak larat la nak redah kesesakan kalu pergi lewat. doakan kejayaan aku mencari baju kurung raya :).



2.9.10

Dua perkara dot dot dot

Ha tu dia, memo dari HR sudah mai. mendebarkan hati nurani ku...... kepala ku bakal rungsing....serabut....oh help me...tolong!! ok, aku acah jer.. sebenarnya dah boleh agak tujuan memo nie pun. sebab nya adalah insyaAllah hari raya akan jatuh pada hari jumaat bersamaan 10 sept jadi company dengan sempoinya bagi kami cuti hari khamis separuh hari ... cuti tanpa rekod ok!! memang terbaik lah...setiap tahun sehari sebelum raya je mesti dapat cuti free..lalalala....





Yang dinanti sudah pun tiba... pengumuman! ceh. Terharu kejap sebab dapat duit raya even tak seperti yang diharapkan, tapi bak kata orang, jadilah dari takder... alhamdullilah!! duit raya dari company ku.. mintak mintak tahun depan bonus boleh dapat lebih sikit. hehehe!! Aku tak beli lagi baju raya nie.. bila nak soping nie..huhuhu!!



My HeartBeat