Pages

30.3.17

Sekolah Rendah Ku

Selalu bila ada masa senggang biasalah saya dan famili akan melayan program kat TV. Sekali aritu tekan lah Astro Ria 611, favourite channel adriana. Buka-buka ada cerita disebalik tabir "Kasut Bola Pink''.. macam menarik jadi terlayan la sekejap.
Telefilem nie berkisarkan 2 remaja yang sering bertelagah dan bergaduh. Sehingga berlaku satu insiden yang menyebabkan identiti diri mereka bertukar dan bermulanya kisah yang bakal mengubah hidup mereka.

Ralit punya ralit menonton terperasan lokasi pengambaran diaorang... Macam kenal jer bangunan sekolah nie. Sekali eh-eh sekolah rendah saya nie. Makin yakin bila kamera fokus tang nama sekolah. OMG! cantiknya banyak perubahan pada warna cat dan sedikit penambahan pada struktur bangunan. Gigih cari kat youtube sebab kat TV susah nak capture gambar.. Dapatlah 4 babak yang berlokasikan sekolah Kebangsaan St Teresa 1 & 2..



Kenangan betul bila tengok dewan sekolah nie.. nak sebut satu-satu aktiviti memang penuh senarai. Tapi kat sinilah kitaorang akan duduk bersila masa kelas muzik.. tempat perhimpuan..tempat kena inject BCG..rubella..hahaa.


Boleh nampak belakang budak perempuan tu, barisan kelas dari darjah 4-5. Kat sini ada padang. Takdelah besar mana..lepas la nak buat bermain waima hari sukan pun berkumpul kat kawasan sini.

Tangga yang menuju ke atas perpustakaan yang ramai orang seram gila nak pergi masa tu. Ada hantu Jepun la apa la sampaikan kitaorang librarian nak bertugas siap ajak geng teman....kalau habis duty macam kena kejar anjing mencicit lari ke bawah... ahahhaa.. Kenangan betul.. InsyaAllah akan disimpan ketat dalam hati dan ingatan.



22.3.17

Jadual Waktu

Haritu masa nak sidai baju ternampak ada kertas tersangkut dekat beranda rumah. Bila diamati dari dekat rupanya jadual waktu sekolah. Adalah tu budak-budak rumah atas main 'lempar kertas' dari dalam rumah. Tak pasti siapa tuan empunya kertas putih nie.
Tertarik tengok isi kandungan kertas. Beria betul dia set kan masa dari siapkan kerja sekolah hinggalah ke waktu makan dan tidur. Tapi awat lambat pula 'dinner time' dia ye....takpe itu mungkin cara dia tapi bagus nie, kecil-kecil dah belajar pengurusan masa.


14.3.17

Homestay Shah Alam

Carissa Homestay Puncak Alam

Rumah mempunyai kemudahan seperti :-
- Aircond
- Television
- Meja Makan
- Dapur Gas
- Rice Cooker
- 3 Bilik Tidur, 2 Bilik Mandi
- 24 jam Sekuriti Berpagar
- Ada Lift



Rumah menghadap kolam renang 
Berdekatan UITM & Tesco, Econsave, Masjid Puncak Alam 

~ 15-30 minit ke Kota Damansara
~ 15-30 minit ke Shah Alam
~ 20 minit ke Setia Alam
~ 30-35 minit ke Kuala Lumpur
~ 25 minit ke Subang Airport
 

Hubungi Mizarina (012-240 3634)















9.3.17

Tayar Pancit Lagi

Kisah yang berlaku masa cuti Thaipusam bulan lepas, Alang-alang cuti, kitaorang satu family plan nak keluar pergi 'shopping'. Elok-elok jalan ke tempat parking terperasan tayar kereta belakang kereta dah pancit sebelah.
Ahh sudah, semalam petang elok jer tayar kereta nie,  Tak semena-mena time kita nak keluar dia pancit pulak. Tanpa berlengah lagi, encik suami terus keluarkan tayar spare kat dalam bonet. Dah tak boleh nak gerak kemana, terpaksalah tukar ke tayar sementara.


Belum selesai masalah nie sebenarnya.. lepas sessi tukar tayar, kena pergi bengkel kereta untuk proses seterusnya. Nak tau, apa punca yang menyebabkan tayar kitaorang pancit?? nie ha besi penyebab yang hampir seinci panjang dia. menyucuk tayar mana tak pancit kan.



Aiii.. tangan comel sapa tu kalu bukan adriana yang sibuk nak pegang besi tu.. 



Sebab kebocoran pun sedikit cuma tampal jer tayar yang pancit tu..Tak payah nak tukar baru.. Kos dalam RM5 sahaja. Lepas tu dah boleh guna semula tayar yang asal tadi. Masalah selesai dah boleh jalan-jalan. hehehe.






My HeartBeat