Pages

30.1.11

Food Jewellery














Yummy!! nampak sedap dan enak kan cookies-cookies tu semua... Mengoda betul, rasa nak makan jer tetapi awas ia bukan untuk dimakan sebaliknya untuk hiasan semata-mata. Diperbuat daripada tanah liat ia dijadikan sebagai accesori cincin, rantai dan subang yang boleh dipakai oleh wanita-wanita sekalian. Kreatif betul manusia zaman sekarang kan :)



19.1.11

Jom Join HeartBeat


Bila tengok banner nie dekat rakan blogger yang lain macam tak heran pun pada awalnya... Tapi bila ramai dengan letak dan cerita macam-macam pasal HEARTBEAT nie, hati tertarik pula nak join.

Apa yang Best tentang HEARTBEAT ni ialah ia mendatangkan "duit" kepada korang Amacam mudah kan. Dari review yang saya baca, Heartbeat ni tak effect status Glitterati pada nuffnang pun so mintak lah rakan-rakan tolong klik kan banner HEARTBEAT.. ha gitu! Sekali klik dapatlah RM0.04sen, nampak sikit kan tapi lama-lama banyak lah, kalu kawan-kawan bantu klik kan banner tu :)



1) Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

dan create account



2) Cari perkataan HB Affiliate --> klik situ dan cari perkataan register





3) Langkah seterusnya adalah COPY code yang ada di "GET A CODE" dan PASTE pada blog korang macam korang paste code nuffnang jugak lah. ermm.. tak susah punya :)

Apa tunggu lagi.. jom sama-sama berHEARTBEAT !!



Thanks to CuteMum & MamaZharfan for info



10.1.11

Gadis Baju Biru


Hye...si gadis biru yang menamatkan tugasnya di office ku hari ini dan akan terbang ke Sarawak nak ngajar orang Borneo...inilah bakal lecturer di salah sebuah Politeknik di sana nanti!! So anak-anak murid sekalian tunggulah kehadiran Cik korang nie...
Dah tersadai jauh-jauh nie semoga beliau tabah menghadapi dugaan hidup disana nanti banyak cabaran dan dugaannya... ..lagi-lagi tinggalkan keluarga, rumah waima bf tercinta.. haru kalu tak kuat semangat!! Dengar kata minggu depan nak berangkat dah ke sana. Tentu tengah kalut nak siapkan segala urusan so buat Mizz Jue @ Juhaidah.
All the BEST :)






Handbook 2011

HEALTH :
01. Drink plenty of water..
02. Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dinner like a beggar.
03. Live with the 3 E's--Energy, Enthusiasm and Empathy.
04. Make time to pray.
05. Play more games.
06. Read more books than you did in 2010.
07. Sit in silence for at least 10 minutes each day.
08. Sleep for 7 hours.
09. Take a 10-30 minutes walk daily. And while you walk, smile.


PERSONALITY:
10. Don't over do. Keep your limits.
11. Don't take yourself so seriously. No one else does.
12. Don't waste your precious energy on gossip.
13. Dream more while you are awake.
14. Envy is a waste of time. You already have all you need.
15. Forget issues of the past. Don't remind your partner with his/her mistakes of the past. That will ruin your present happiness.
16. Life is too short to waste time hating anyone. Don't hate others.
17. Make peace with your past so it won't spoil the present.
18. No one is in charge of your happiness except you.
19. Smile and laugh more.
20. You don't have to win every argument, Agree to disagree


SOCIETY:
21. Call your family often.
22. Each day give something good to others.
23. Forgive everyone for everything..
24. Spend time w/people over the age of 70 & under the age of 6..
25. Try to make at least three people smile each day.
26. What other people think of you is none of your business.


LIFE:
27. Do the right thing!
28. GOD heals everything.
29. However good or bad a situation is, it will change..
30. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
31. The best is yet to come..
32. When awake in themorning, thank GOD for it.
33. Your Inner most is always happy. So, be happy.



My HeartBeat