Pages

7.10.16

Run For Unity 2016

Aduh rindu betul dengan 'Running Events'. Hampir 4 tahun kot kasut sukan saya tersimpan dalam gobok dari zaman mengandung hingga adriana dah besar. Nak pergi jogging jarang sekali. Usha jap kalendar Howei serius bikin hati saya tak keruan dibuatnya. Scroll-scroll tengok ada yang sesuai dengan jadual. Kena gak pilih event yang benarkan penyertaan kanak-kanak umur 3 tahun. Cantik jumpa satu!
Yeayy, T-shirt dan Bib No dah pergi ambil kat tempat penganjur. Tak sabar nak tunggu hari perlumbaan. :)



Kitaorang bukanlah FIT nak lari beria-ria menang bagai. Cukuplah sekadar mengisi kuota 'Fun Race' sahaja. Seronok cari pengalaman sebenarnya sambil menjadi warga Malaysia yang menjaga kesihatan gitu.
Orang lain dah ke depan kitaorang masih terhegeh-hegeh lagi kat belakang gara-gara adriana nak berdukung langsung tak nak jalan. Aiyoo mood dia tengah 'swing' layankan sahaja. Nanti dah okey tengoklah...


Amboi tengok budak kecil nie. Enjin dia dah panas kemain kan menonong ke depan. Jenuh mummy daddy nak ikut dia. Laju bebenor. Dahlah permukaan jalan tak berapa rata, kerap kali kena ingatkan adriana supaya berhati-hati semasa berlari.




Alhamdullilah berjaya ke garisan penamat. Syukur budak kecik nie kuat semangat walaupun baru pertama kali join event cam gini. Yeaay boleh kumpul pingat lagi lepas nie.



Ala kesian dia penat, rupa macam nak tertidur. Lepas minum susu terus segar bugar. Lepak jap bawah khemah tunggu cabutan bertuah manalah tahu boleh menang moto sebiji. Tapi takde rezeki nama tak sangkut.

Selesai dah larian Fun Run 5KM. Pendedahan pertama adriana dan dia seronok.  Jom balik berehat kat rumah.


No comments:

Post a Comment

My HeartBeat