Pages

7.1.13

Mahalnya Caj Parking I-City

Semalam husband ajaklah ronda i-city shah alam, bosan dok rumah gamaknya tu. Orang lain banyak kali sampai sini, kitaorang baru nak jejakkan kaki dasar kampung.com.....padahal bukan jauh mana dari rumah pun... Maka mak buyong nie layankan jer planning ad-hoc husband padahal bukan larat nak jalan sangat pun. Dah masuk week ke 38 nie aduh cepat betul mengahnya datang...jawabnya banyak duduk dari berjalan....pancit weyyy!
Cuci mata tengok gelagat orang...tengok kawasan sekitar then cabut balik. nak layan perasaan lama-lama mak buyong tak daya... Balik bayar tiket parking, sekali gulpppp meleleh air liur tengok caj parking dia...walawei gile mahal tak ingat. Dasar kapitalis sungguh.....huhuhuhu. Patutlah ada yang dok berkerut tengok mesin auto-pay tu.



Dekat pintu masuk tadi me perasan kat notice board ada tulis 2jam = RM2.00 dan seterusnya...ingatkan dia caj gitu... Rupanya lepas pukul 6 petang dia caj lain la pulak.  6ptg - 6pagi per entry = RM10. Agak-agaklah kan, charge RM5 per entry pun dah kira ok ape. Bertali arus kereta yang masuk tau.

Eermm jawabnya kena pikir dua tiga kali nak datang lagi.



2 comments:

  1. @nenot - nak menghayati keindahan lampu2 colour ermm byr jelah..hehhe

    ReplyDelete

My HeartBeat