Pages

19.7.13

Kontena Bergerak

Cukup seriau tengok keadaan setengah lorry carry barang yang dibawa...maksud me cara diorang handle bebanan di atas badan lori. Finelah kalau ikat and pack kemas-kemas...tapi selalunya me tengok asal boleh jer....safety out....Janji sampai destinasi yang dituju. Contoh macam lorry sebelah kiri yang bawa kontena nie.. isshhh i is ngeri lalu sebelah dia.  Memang ada tali ikat depan belakang but still me rasa seram sebab muat-muat jer dalam lorry tu.



Sebagai pengguna jalanraya, sedikit sebanyak dukacita tengok sikap sambil lewa diaorang. taulah nak cepat ke apa tapi keselamatan orang lain pikir-pikir kan la. Kita semua berkongsi satu jalan yang sama.


Banyak case dah terjadi contoh macam kejadian INI, tapi tulah orang kita tak ambil iktibar..maybe suka ambil jalan mudah.




 

No comments:

Post a Comment

My HeartBeat