Pages

14.2.14

UjiBakat Pelakon Suara | Voice-Over

Kalau uols nak tahu keyword "voice-over" paling mendapat tempat dalam senarai terjahan di blog me.. ramai yang berminat nak menceburi dunia  voice-over nie... ala2 pinjamkan suara untuk sesuatu karektor dalam filem mahupun iklan. ...wah..wah glamour2..
Tapi tulah ruang dan peluang kat Malaysia nie agak terhad....tak byk advert pasal "voice-over"...kalau minat dah berkobar2...suara pun unik tapi tak tahu cara dan bagaimana nak memulakan langkah ermm tak jadi jugak.
 
ada rakan forwardkan advert di atas, tau sangat ramai yang menantikan saat dan peluang gini. Dia pernah citer masa sessi "voice-over" test, adik dia kena baca skrip dalam 12 jenis tone suara yang berbeza sebab tengok keserasian karektor.. ha mengagau kau nak set suara tu..hahaha
Alah rilekslah itu pengalaman dia ..maybe pengalaman uols lalui nanti berbeza.. yang penting cuba dulu baru tahu hasilnya.. all the best!!


1 comment:

My HeartBeat