Pages

22.1.15

Misi 1 2015

Payah nak cari yang berkenan di hati dan suits dengan budget. Faham2lah harga property sekarang dah mahal. Misi pertama tahun 2015, nak cari sebuah rumah sebagai asset buat sewa. Target pun tak tinggi, agak2 bawah 90k. Beberapa kali gak turun survey sana sinun.. mata pun naik juling tengok iklan2 kat internet..adatlah nak dapat yang betul2 berbaloi bukan mudah.

Alhamdullilah berjaya sambar satu unit subsale apartment. Baru sign Letter Offer to Purchase berserta booking fees 3%. Banker pun dah call minta documentation dan info2 untuk loan application.. so far dia cakap loan boleh lepas.. Tengok2 ejen WhatsApps quotation fees lawyer SPA (Sales & Purchase Agreement) yang tu kena bayar sendiri sebab tak masuk dalam loan. Siap2lah duit ye.
Me guna ejen rumah jadi banker dan lawyer dia carikan.. siang2 dah cakap kat ejen, lawyer bank dan spa guna lawyer sama mudah nak follow up apa2 hal. Banyak lagi step2nya tu...Harap2 semua process berjaya lancar..amin.



No comments:

Post a Comment

My HeartBeat