Pages

16.3.16

Farm In The City, Seri Kembangan

Plan asal nak ke Zoo Negara tapi membayangkan  hujung-hujung minggu mesti ramai orang, tak daya lah nak bersesak-sesak kan. Alternatifnya ke Farm In The City. Lokasinya pun tak jauh dari rumah, kira cantik la tu. Nak cari pun mudah dekat Seri Kembangan sahaja.


Parking tak susah. Masuk dalam kebetulan adalah beberapa lot parking kosong
Jom tengok peta kawasan sekitar dulu..
Riki-riki apa binatang yang bakal adriana temui nanti.



Tak sabar ye budak kecil nie nak jumpa penghuni Farm In The City.
Faham-fahamlah budak bandar selalu tengok binatang dalam TV, sesekali bila dibawa ke tempat begini mau tak excited.


Rate masuk pengunjung bag pemegang MyKad RM32 dewasa, RM27.00 (kanak-kanak) tapi ketinggian bawah 90cm percuma.



Istimewa nya di sini, ia berkonsepkan petting zoo yakni boleh pengunjung bermesra dengan haiwan secara berdepan. Menarik kan boleh bagi pendedahan awal kepada anak-anak.



Jom kita mulakan pengembaraan bersama adriana.

Meerkat





Raccoon


Kalau nak menunggang kuda bolehlah jumpa abang-abang tak berapa nak sado tu..hahah


Makan time! Petugas tengah bagi makan kat haiwan jagaan sambil tu mereka akan bercerita mengenai pemakanan, habibat dan lain2 info mengenai haiwan tersebut. Kalau ada soalan tanya sahaja dengan senang hati petugas akan jawab.

Ingatkan kecil la kawasan dia sekali mak aih boleh tahan kot..






Tengah-tengah tengok binatang, ada petugas offer adrina pegang binatang.. amboi bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal laju jer si kecil tu melangkah ke depan menyambut.

anak ayam


Kura-kura


biawak



eh..biar betul anakku..


Mummy daddy dah geli geleman tengok ular tu, dia boleh buat rileks jer.. huwaaa


Labah-labah, kala jengking, katak (reptilia)


ada tempat pengeraman telur ayam lagi tu



Ular sawa albino


Terasa macam kat kampung..sana sini ayam..








Jinak betul kambing nie, sibuk mengekor pengunjung.. nasib la kalu penakut hehehe



Banyak gila haiwan kat sini.. nak share semua gambar waduh bisa juling biji mata.hahhaa
Lagi afdal tengok dengan mata sendiri lagi puas hati...
Dapat sentuh, beri makan kepada haiwan-haiwan terbabit satu pengalaman menarik terutamanya kanak-kanak..
Adrian puas hati....kami pun suka hati.. next time boleh datang lagi..


No comments:

Post a Comment

My HeartBeat