Pages

1.11.16

Ikan Laga

Mula-mula beli seekor, sekarang dah ada 4 ekor ikan laga kesemua.
Semuanya koleksi pets kesayangan adriana yang tersusun molek tu hah.
Setiap satu dah ada nama masing-masing. senang nanti nak panggil kan..
Meh nak perkenalkan seekor- seekor.. dari kanan Oreo, Choco Crunch, Morning dan Amber.
Idea nak bagi nama memang serah 100% dekat adriana.. tu pasal nama pun ikut nama makanan dengan watak kartun robocar poli kegemaran dia tu..
Kerja-kerja menukar air yang sudah kotor dalam botol, itu daddy punya bahagian. Anak dia tukang bagi ikan makan. Laju betul adriana kalau dapat arahan, tapi kena perhati.. kalau mummy daddy leka alamatnya macam nak curah satu plastik makanan dalam tu.
Pernah sekali dia curi-curi masuk jari dalam air seronok nak main air ye, nak kena warning tak de dah nak buat perkara yang sama. Kalau buat lagi katuk jari tu
Ikan-ikan laga nie warna-warna dia cantik-cantik belaka... sambil melayan anak bercerita, tengok ikan berenang-renang macam buat terapi fikiran.. mengurangkan stress orang kata.


No comments:

Post a Comment

My HeartBeat