Pages

21.11.16

Maybank2u Kena Blocked

Alamak.. tak pasal Maybank2U saya kena blocked dek gara-gara tersalah key in Challenge Question. Pertama kali nie...Setiap kali login id dan masukkan password mesti keluar error macam kat bawah. Aduh stress akak dibuatnya. Tersekat nak buat transaksi online..

Tolonglah daku macamana nak buat nie?? Buntu fikiran dibuatnya. Google kat internet sekejap camner nak selesaikan masalah dunia nie. Alah mudah sebenarnya nak buat.. 
Angkat telefon dial terus hotline 1-300-88-6688. Nie Customer Service Maybank. Nak cakap dalam English atau Bahasa Melayu pun boleh..ikut kesesuaian korang la. Tapi kena sabar sedikit nak dengar arahan dia satu persatu punyala panjang berjela. Nanti tekan 0 untuk bercakap dengan Eksekutif Khidmat Pelanggan. Kalau depa sibuk korang terpaksalah tunggu turn sekejap. Takdelah lama mana pun. Bila Eksekutif Khidmat Pelanggan 'response' kepada panggilan korang..nantilah ada beberapa soalan yang akan ditanya untuk tujuan pengesahan seperti :-

1) nama penuh
2) no account maybank
3) no kad pengenalan
4) no kad debit/atm 
5) no telefon

Sebaik-baiknya beritahu kepada Eksekutif Khidmat Pelanggan tersebut apa error yang terpapar semasa nak korang login Maybank2U. Bila saya sebut code 1202 terus dia dapat detect apa masalahnya... Katanya ambil masa sejam untuk release tapi  cuba login, tak sampai 5 minit dah boleh login semula..yahoooo!!.

Lepas nie kena semak semula Challenge Questions tu.. pilih jawapan yang tak boleh lupa sampai bila-bila..hahahah. karang tak pasal kena blocked lagi..

Perbualan telefon antara saya dan Eksekutif Khidmat Pelanggan Maybank tersebut cuma mengambil masa 7minit 47saat sahaja. Terima kasih Maybank atas services yang efektif.

No comments:

Post a Comment

My HeartBeat