Pages

10.12.13

Orang KL Mesti Happy Dengar Nie

Faham sangat bila cuti nuzul al-quran muncul orang KL mesti bengkek semacam jer dengan orang Selangor. Panas hati tu tak yah cakap lah. Jeles tu ada lah sikit-sikit..hahaa. Biasalah kata cuti inilah masanya Orang Selangor pakat2 serbu KL..habis bersepah kedai kat masjid jamek rugilah kalau tak jelajah, ha tu belum masuk lagi SALES kat SOGO nun...misi menghabiskan duit katanya. Korang pun tau jelah jalan kat KL  macamana dia punya sesak... bila semua dah menghurung ibu kota tercinta, ha menjawablah double triple jem la jawabnya... maka lambatlah orang KL masuk dan balik kerja.. Naik terus stress level diaorang.

Tapi itu dulu, me rasa orang KL harus happy sokmo baca nie sebab next year, depa pun dapat cuti masa nuzul al-quran. Yahooo bolehlah berehat2 dekat rumah time2 cuti tapi rasa2kan depa pun sakan dok sesakkan jalan, biasalah orang Malaysia suka benar shopping.. Ha dah takde lah sungutan dari orang KL lagi.


4 comments:

  1. @themalaymale - cuti haruslah happy ..hehe

    ReplyDelete
  2. hari tu berpeluang singgah SOGO masa trip kelas.. serius husna tak kan jejak lagi lepas ni.. diri yg besar ni pon nak jalan dgn mmber siap pgang tgn risau hilang.. apatah lg mak2 yg bwak anak kecik..

    ReplyDelete
  3. @husna- biasalah sogo tu time mana tak pernah sesak..hehe

    ReplyDelete

My HeartBeat