Pages

17.12.13

Kad Tambang Intrakota

Bertahun kad tambang intrakota tersimpan dalam box misteri me, ahaks misteri la sangat. Nak buang macam sayang ajer manalah tahu kot2 boleh masuk rekod malaysia uishh sejarah tu hehehe, jadi biarlah dia duduk baik2 dalam box tu. Dulu me memang pengguna tegar public transport, wajib la ada kad tambang nie takderlah tercari-cari duit syiling. tapi bestnya tambang baru 90sen. 
Sebelum nak guna kenalah top up dulu, selalunya me bayar dekat jalan silang nun.. ada port diaorang kat situ. Bagi duit nanti orang intrakota akan tambahkan nilai kad pada mesin khas.
Kalau sebut Intrakota, mesti ramai tak tahu sebab ia nama lama bagi RapidKL. Sekarang me tak gunakan public transport..lagi convenience naik kereta sendiri.



2 comments:

  1. terima kasih kerana berbas dengan intrakota.. sekali baca mcm bebas.. hehehe..

    ReplyDelete

My HeartBeat