Pages

20.5.11

Kembar Nama

Biasalah hidup dalam bermasyarakat, mesti terjumpakan dalam situasi di mana kawan-kawan, jiran or sesiapa aje yang nama mereka serupa dengan nama kita sendiri. Nama me sendiri pun agak familiar selalu gak me jumpa.



Alam Persekolahan



Kawan sekolah menengah, lain kelas tapi selalu berjumpa sebab masing-masing ligat main handball, berdikir barat dan join persatuan yang sama. Kalau yang panggil dia "shahida" nama penuh fahamlah orang panggil sape. tapi bila yang panggil dia "shida".. of course la me pun terperasan. Begitulah sebaliknya.. haih masing2 terconpius sudah..muahaaha! Alih-alih ada yang pandai-pandai panggil me "shida kurus" takpun "shida putih" aih putih sangat ke me...hehehe semata-mata nak bezakan kitaorang..hahaha.. kelakar gila.



Alam Pekerjaan



Kes staff tersalah hantar email nak hantar kat me terbagi kat orang lain adalah 2 3 kali terjadi. Camner tu..saje je tau buat-buat lupa nama penuh me.. Biasalah ada orang yang keliru main send aje tapi lama-lama orang dah tahu yang mana satu tak delah kesesatan itu berlaku. hehehe



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?






4 comments:

  1. hahah..
    ala,biase lah nama sama...
    jgn lak terase ..
    hihihi

    ReplyDelete
  2. Name kak shida same dgn name kwn sy..jugak..kakak jugak..he3..

    ReplyDelete
  3. naz rase name penuh naz jarang ade..tp msuk dlm alm pkerjaan ade gak eh name cm naz..memang ade dpt kes salah anto email tu..xpasal2

    ReplyDelete
  4. yele..name kak shida , shahida, hirda kan dekat2..ha3, sudah kan


    saye pun kene gak, ingat g kes spek mate capik senior?? surat die sampai kat saye yg saye terus bukak tuh..ha3 mengelabah jadinye

    ReplyDelete

My HeartBeat