Pages

20.3.14

Cerita Handphone

Selalu pagi2 sebelum keluar rumah me akan makesure semua barang2 penting ada dalam handbag like wallet dan sebagainyalah. Tak nak lah jadi kes patah balik semata-mata nak ambil barang tertinggal macam lecehkan, buang masa lagi...Tapi boleh pulak hari nie handphone me takde dalam handbag..ha sudah padahal malam tadi takde jawab message atau call masuk pun. Keluarkan dari handbag pun tak..jadi dimanakah gerangan dia berada sekarang?? Dah pagi baru perasan handphone tah mana2 pergi ye..huhuh!
Ingat2 semalam punya checkpoint...sah mesti tinggal kat office!harap2 takde lah sape2 yang panjang tangan sebab me tahu budak2 opis nie memang baik2 belaka. Ishh careless bebenor hang nie pun. Sampai opis terus pergi meja me.....mintak2lah ada... sekali jeng2......huh terus menarik nafas lega... alhamdulillah nasib baik ada kat situ.... hilang terus rasa debar!


Hampir 3-4 tahun gak pakai handphone nie.. selagi boleh pakai me takkan tukar baru melainkan rosak atau hilang...ishh hilang2 nie elakkanlah.. Bercinta la me senang2 nak tukar handphone baru..memang taklah..hahaa... Pernah ada satu pengalaman, masa tu pakai Nokia lupa model dia tapi orang panggil Nokia Butterfly....sayang sangat sebab handphone nie comel.. design dia cantik...nak guna pun mudah.
Sekali tercicir dalam bus Metro, dapat contact orang yang jumpa handphone tu....orang luar.. ingatkan dia nak pulangkan balik sebab dapat cakap dua kali lepas tu hampeh bye2lah handphone kesayangan me terus dia off hp lost contact buat selama-lamanya. Sedih2.. dah tak de rezeki sabar jelah.


2 comments:

  1. haha..teringat nokia butterfly..saya pon pernah pakai jugak kak...comel molek je..

    ReplyDelete
  2. biasalaa..bila dh hlg harapan nak dpt blik tu tipis sgt..

    ReplyDelete

My HeartBeat