Pages

3.7.15

Tayar Bocor

Elok2 keluar 10 meter dari tol LITRAK terdengar bunyi angin berdesing dari luar kiri kereta. Uiikk cuak kitaorang dibuatnya, terus husband me cari spot sesuai nak benti check..bahaya kan main benti2 tepi jalan. Tengok2 tayar belakang dah kempis uols! Aduhhh camner nie.. celah mana nak cari bengkel kereta..
No choice lorr, angkat bonet keluarkan tayar spare....nasib baiklah ada time2 emergency nie! Tools pun siap2 standby tapi berpeluh2 lerr tengah panas nak menukar tayar.. dahlah bulan puasa memang dugaan sungguh. Kering tekak oiii..

Tengok! terbenam dua batang paku dalam tayar..haiii mana tak kempis angin dibuatnya. Pelik kan celah mana paku2 nie boleh duduk aman damai atas jalan raya. Dah terkena sabar jerlahhh..


uiii ingat kan nak bawak tayar nie pergi tampal..check punya check sekali ada kesan hirisan.. jawabnya kena buang lah tak boleh digunakan lagi. no wonder la dengar bunyi berdesing awal2 tadi.ini punca utama dia. rasanya terkena besi atas jalan kot.

Resit kena air...haha...jawabnya terpaksa beli tayar baru. Tapi macam okeylah harga kat kedai tayar area seri kembangan nie..


Kesimpulannya makesure dalam kereta sentiasa ada tools dan tayar spare yang bersesuaian takdelah haru di tengah jalan hehehe..jangan lupa pandu cermat jiwa selamat.


1 comment:

  1. kunjungan balas..hari ni tak berapa sihat tapi nak juga jenguk kawan-kawan blogger :)

    ReplyDelete

My HeartBeat