Pages

26.8.15

Misplaced Handphone

Misplaced barang dah jadi common masalah pada certain orang. Lagi2 masa korang tengah serabut memikirkan perkara lain. Letak kat mana cari entah kat mana-mana. Gulppp alih-alih terpaksa mengeledah satu rumah semata-mata mencari barang yang tersalah letak..kalau jumpa lega, kalu tak haru la kat situ...hahaa
Dulu saya selalu misplaced spek mata. gelabah dibuatnya kang nak tengok dunia tak jelas sebab saya kan rabun. Gelabah mencari. Careless betul. Pernah hampir-hampir terduduk atas spek sendiri nasib ye tak patah. Sekarang very hati-hati elakkan perkara sama berulang hehehe.
Tapi kalau misplaced handphone dalam keadaan silent mode camner nak buat ye...jangan nak gundah gulana. terima kasih kepada teknologi...insyaAllah jika digunakan dengan cara yang betul pasti ada manfaatnya.
First thing first, kena install dulu Apps dan enable setting dia.. selain membantu locate lokasi handphone apabila dicuri..phone boleh dilock dan clear memori bagi menjaga privasi supaya tidak terdedah kepada orang lain. Nak explore lagi mengenai function android device manager boleh tengok https://support.google.com/accounts/answer/3265955?hl=en




3 comments:

  1. memang selalu missplaced brg..pas tu emosi sbb xjumpe balik brg tu

    ReplyDelete
  2. owh ada cara nya ye.. husna suka silent gak tp so far letak fon kat tempat yg boleh nampak laa.. tak sorok..:)

    ReplyDelete
  3. @misz sheyla - macam nak surrender jer rasanya kan..huhu
    @husna - blh cuba nanti

    ReplyDelete

My HeartBeat