Pages

23.9.13

Salasiah Keturunan Keluarga

Menarik rasanya bila dapat mengetahui susur galur keluarga belah atuk iaitu bapa kepada emak me. Tak sure siapa gerangan yang berjaya menjejaki nama-nama dalam salasiah tapi he's doing the great job. Kalau diteliti pada rantaian ini, ia bermula dari moyang atuk berkahwin berkembang ke anak, seterusnya cucu dan cicit. Banyak sangat nama memang tak akan kenal pun sebab lahir pun belum hehehe cuma tau adik beradik atuk me jer.
Ohhh patutlah my mum pernah cakap keturunan dulu-dulu ada yang kahwin campur.... cina ada benggali pun ada.. ermm weols dah lama jadi 1malaysia.. hahahaha.. tengoklah moyang atuk pun asal oversea you dari kabul, afghanistan lagi..

Tapi sayang pengembangan generasi tu stop sampai family belah atuk (adik-beradik). Kena ada usaha yang giat dan padu kalau nak sambung nama-nama dalam salasiah nie..

Kira sejarah keluarga nie kena simpan baik-baik untuk tatapan generasi akan datang. InsyaAllah.



No comments:

Post a Comment

My HeartBeat