Pages

26.5.14

Jem Teruk

Perjalanan balik rumah paling lama yang pernah me tempuh khamis lepas, selalu campur tolak jem dalam 45min-satu jam dah sampai rumah....Jem tu biasalah sebab laluan construction MRT tapi bila kereta tak bergerak2 aih pelik sangat, sampai boleh kematu dibuatnya duduk bertapa dalam keta, kalu perut buat hal mengagau la nak menahan.
3 jam berlalu dah pukul 9 malam tapi bayang bumbung rumah tak nampak2 lagi.. kesian tengok kereta2 yang tersangkut dek enjin overheat. Aduh tah apa kejadian sampai menyusahkan semua orang. Roger2 my sis yang gunakan laluan sama.. dia pun lambat..katanya ada accident lorry.

Bila tengok gambar my sis hantar, ya Allah mengucapkan panjang me.. accident nie berlaku petang tapi kesannya meleret sampai ke malam..huhu..
 


Tak boleh bayang macamana barang dalam lori boleh tergelunsur menimpa kereta sebelah..mesti takde safety nie.. giler cuai punya lorry.

 Jalan kena tutup sekejap, habis la jem sebab takde jalan alternatif.


Keadaan driver kereta nie me tak sure tapi harap beliau tak apa2.. 

Adoii tak syok betul tgk benda2 cam gini.. dahlah banyak lorry kat jalan bawa brg2 besar.. JPJ dan polis kalau boleh rajin2 monitor jalan area lapangan terbang subang nie..sekurang2 boleh elak benda yang sama terjadi.


1 comment:

  1. Allah.. ini lah perkara paling risau bila kat atas jalan raya..
    tapi kita bukan boleh hidu perkara2 mcm nih..
    harap semuanya selamat..

    husna review akak.. :)
    http://husnazahidi.blogspot.com/2014/05/review-blog-top-commentators-blog_27.html

    ReplyDelete

My HeartBeat