Pages

12.8.14

Jangkitan Kulat Dalam Mulut

Singgah Klinik Kanak2 Dr Liew pagi tadi sebab nak check keadaan mulut adriana yang dipenuhi dengan tompok2 putih.. nampak berkeping macam ulser.. bila me tanya adriana "sakit tak dalam mulut tu"...mengangguk jer dia..
Bukan setakat mulut...lelangit dengan lidah pun kena....patutlah selera makan dia kurang skit sehari dua nie....check2 Doktor bagitau adriana dijangkiti kulat dalam mulut.......faktor utama kurang kebersihan disebabkan benda2 tak bersih yang masuk dalam mulut..
InsyaAllah dalam tiga hari boleh sembuh....sapukan gel oral dalam mulut adriana..sejuk dan manis rasa dia........budak2 suka la rasa cam gitu...doktor siap ajar cara2 nak apply...make sure tangan kena betul2 bersih.



1 comment:

  1. anak saya belum pernah alami keadaan macam ni. apa2 pun thanks for sharing. sebagai panduan utk saya juga. :)

    ReplyDelete

My HeartBeat