Pages

17.9.14

Lorong Khas Pengguna Handphone

Boleh jumpa kat China.. Disebabkan obsession rakyat mereka terhadap smartphone memaksa pihak berkuasa di sana mewujudkan idea sebegini...satu lane untuk texting while walking yang sebelah no phone allowed..haha gitu.. Bayangkan tengah2 berjalan jari tu dok menaip...mata asyik terpaku depan skrin telephone mana nak fokus dengan bahaya dan halangan kat depan..ada lubang ker.. ada kenderaan ker..tup2 terlanggar kan cari pasal namanya.
Laluan sepanjang 30 meter yang dicat putih.. sebenarnya dalam bahasa tersirat nak mintak rakyat2 jelata diaorang "kurang2lah melekat dengan handphone ketika berjalan"..haha macam2 hal kat sana....pelik tapi benar.


No comments:

Post a Comment

My HeartBeat