Pages

2.10.14

Tar Jalan

Tak pastilah kalau standard kerja diaorang ditetapkan sebegini.. tapi sangat2 tak kena menurap jalan waktu peak hour. Orang busy ke tempat kerja...bergegas ke sekolah hantar anak...itu time jentera besar gedabak memunculkan diri..
Keadaan jalan yang sedang diturap.. paling best lorry bawa muatan tar boleh selamba badak parking atas jalan yang tengah bersesak dengan kereta. Cari pasal namanya buat kereta tersangkut..hangin lah driver2 lain siap keluar kereta maki pemandu lori tapi boleh pula mamat tu senyum2 tak buat apa2 action..at least alihlah lorry ke tempat lain. Boleh dia tercengat berdiri dari jauh. Ada brother tu menyumpah2 sampai kuar perkataan B**I..uuisshh giler la...yelah semua org rushing okey!! apa jadi lepas tu me tak tau sebab jalan belah me lancar skit.
Dulu me perasan turapan jalan mesti awal2 subuh atau waktu malam..Bila jalan lengang gangguan pun kurang jadi kerja diaorang pun smooth dan hasil turapan nampak cantik. Tolonglah pilih time yang sesuai.. orang pun senang hati tengok jalan lancar dan cantik berturap.



No comments:

Post a Comment

My HeartBeat