Pages

19.10.12

Khasiat Pisang

Banyak khasiat yang terkandung dalam sebiji pisang....bermacam-macam sumber mineral dan vitamin yang tersembunyi di dalamnya. No wonderlah time wakil sekolah dulu cikgu pengiring akan pesan kalau boleh makan sebiji dua pisang biar ada tenaga nak berlari sana-sini tapi nasi lemak, roti canai dan segala heavy breakfast bagai tolong tolak ke tepi. Biasalah atlit yang membawa harapan sekolah :p

 


Tak dinafikan pisang dapat berfungsi sebagai pengalas perut yang terbaik tak kira di mana or time bila nak makan. ermmm buat goreng pun sodap :)

Kalau uols perasan ramai prefer sedekah buah pisang dari buah-buahan lain maybe faktor ketahanan dan keadaan fizikal nya yang praktikal, buang kulit dan terus ngappppp makan...



3 comments:

  1. Salam perkenalan Syida.

    Saya Khairani, seronok baca blog ni.
    Anak saya Ghaus suka sangat pisang. Tiap kali beli dia je yang sorang2. ^_^

     Nanti jemput ke blog saya ye.
    REDCOMEL

    ReplyDelete
  2. Khairani: salam perkenalan red comel :)

    ReplyDelete
  3. We are preparing to submit health post on technogupshup.com very soon

    ReplyDelete

My HeartBeat