Pages

11.4.12

Pancing-pancingan

Memenuhi waktu cuti dengan memancing di tepi kolam yang indah..indah lah sangat..hehhee.. dah plan dari last week lagi. Standby nak mancing pukul 8 pagi tapi cuaca mendung je so lepak-lepak dulu then pukul 10 lebih on balik.



Ong kededekk!! ong kededekkk.....Hubby me guna umpan anak katak. ...Beli kat kedai ikan 0.50 sen seekor.....beli 10 ekor..... setakat nak tengok dekat-dekat ok aje tapi kalau suruh me pegang mintak ampun pak tak sanggup gue *geli*









Wahhhh....gila bangga terus rasa nak lompat bintang sebab berjaya naikkan ikan haruan yang pertama...Cecepat panggil hubby yang dekat kolam sebelah suruh tangkap gambar.....lihatlah dunia!!..opsss ada unsur-unsur riak di situ....syuhhhhhh buang jejauh nanti ikan tak mau dekat dengan pancing baru tau..



Jadilah hasil kerahan tenaga untuk hari nie,.... berlumba-lumba peluh menjejeh keluar. Kitaorang dapat 5 ekor ikan haruan. Alhamdullilah rezeki... me dapat dua ekor...hubby dapat 3 ekor ciittt lagi skit nak pintas dia...takpe bagi can...hehehee

Tak lama pun mancing dekat pukul 1 petang kita orang blah. Matahari pun dah naik tegak atas kepala. Uisshh tak tahan la berjemur lelama cair nanti ...panas mak aiiii!!


Kitaorang tangkap ikan-ikan nie bukan nak dibuat makan semata-mata ingat nak bela kot... insyaAllah!! Harap-harap ada hasilnya kelak.




2 comments:

  1. fuyohhhhh.. kak Shida memancing lah siott. ke pegang je joran tu? gimik eh kak? hahahaha ;D

    ReplyDelete
  2. akak reti pancing ok tak mainlah gimik2 nie..hehehe

    ReplyDelete

My HeartBeat