Pages

3.5.12

Childhood Memories














Bila terpandang gambar rumah bercat biru nie teringat memori masa kanak-kanak dulu. Macam-macam pengalaman dilalui di sini..pahit...manis..suka dan duka. Di sinilah me membesar bersama rakan-rakan. Me dan famili menetap di sini dari tahun 1984-1996. Penghuni Blok A Tingkat 6.. Actually warna asal flat nie oren sebelum dicat baru. Nantilah nak korek kot-kot ada gambar-gambar lama.
Flat Polis Brickfields Kuala Lumpur yang bakal menjadi sejarah buat me dan rakan-rakan yang pernah menetap di sana. Ia akan dirobohkan untuk memberi laluan atas nama PEMBANGUNAN. Maybe bertukar menjadi bangunan yang bernilai jutaan ringgit yang hanya mampu dilihat dari luar...






p/s:- Sayang bangunan yang ada nilai sejarah senang-senang dirobohkan. Malaysian susah nak hargai tinggalan sejarah (terkenang bangunan penjara pudu)




8 comments:

  1. I penah duk sini..sama cam you thn 1985-2001..penghuni block B tingkat 6 pintu 5
    mesti you knl I..asraf anak Cik Din..

    ReplyDelete
  2. Hai geng rumah lama,
    Nama tu sgt2 familiar tapi biasalah dah lama tak dapat nak recall muka awak camner huhu..tapi kalau tgk gambar mesti cam punya nie..

    ReplyDelete
  3. msti you knl kn..I dulu famous dulu mse2 kecik (slalu main lif kat blok B dan A..haha)..tpi I pindah dri sini thn 2001 (mse tuh I darjah 5)

    ReplyDelete
  4. tahun 2001 saya dah sekolah menengah la awak.,,cun2 saya nak pindah awak lahir..hehe
    no wonderlah payah betul nak cam....huhuhu

    ReplyDelete
  5. Kenangan hanya tggl dlm ingatan..yg pergi pun dah ramai

    ReplyDelete
  6. @unknown -
    sama2 kita sedekah kan al-fatihah pada yang telah pergi..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum...plse check kat what apps ex anak polis brickfields

    ReplyDelete
  8. @gabrael - saya join FB group berek polis brickfields jer.. wasap tak de

    ReplyDelete

My HeartBeat