Pages

25.6.14

Tips Atasi Sinki Tersumbat

Berdepan dengan masalah sinki tersumbat sememangnya satu perkara yang paling tidak menyenangkan hidup. Dahlah sibuk membasuh pinggan mangkuk,, sayur2... bagai tengok pula air di sinki dah melimpah ruah keluar tak ker haru menengoknya.. mau tergendala kerja2 di dapur.
Jenuhlah nak mengepam sinki dengan pam.. kalu berjaya okeylah kalu saluran air tu tersumbat bagai nak rak dengan lemak2 tepu dalam tu.. agak2 ada solution lain tak selain buka paip bahagian bawah sinki (paip plastik), mesti geli nak buat kan..huhu..Nak panggil Mr Pumber pun mmm bab ongkos ler pula..
Credit Impiana

Maybe boleh try cara kat atas nun, kasi clear saluran paip dari bendasing yang menyekat aliran air ...bila dah lancar nak buat kerja lain pun hati jadi senang..


No comments:

Post a Comment

My HeartBeat