Pages

29.12.11

Trip to Sabah - Day 3

Walaupun dalam mood holiday tak de can tau nak bermalasan di katil lama-lama kerana pergerakan bermula seawal 8 pagi...huhuhu. Sejuknye dekat Kundasang nie sampaikan bilik hotel pun tak letak aircond tau. Sadis betul time nak mandi dengan keadaan kesejukan begini, dahlah heater bilik mandi tak function..hahhhh mengigil terketar-ketar dibuatnya...

Breakfast time. Share mee goreng ngan husband nampak banyak tu! Karang tak habis membazir pulak.






Berhenti sekejap untuk photo session. Nak jugak bergambar berpanoramakan Gunung Kinabalu yang gah itu. Macam berada di overseas katanya..hehhee



Terus ke Poring Hot Spring.. Tak sabar nie nak membasahkan badan....Pehhh layan habis mandi air panas semulajadi...Rasa fresh gitu!









Lepas makan tengahari, kami ke Tagal Sungai Maroli. Really love this place. Best gilerrr apabila merelakan kaki dikerumuni dan digigit si kelah yang jinak. Sebungkus kecil makanan ikan boleh dibeli dengan harga 20sen.

Bayangkan ikan-ikan datang menyerbu tangan yang mengenggam makanan ohhhh mengujakan. Perlukan sedikit keberanian kerana ikan akan menyedut tangan untuk mengambil makanan silap-silap dapat love bite dari si ikan..hehehe









Cows in the Desa Cattle. Pengalaman depan mata melihat teknologi perahan susu lembu yang sangat sistematik. Dapat rasa fresh milk terbaik dari ladang yang sangat sedapp dan fresh..lain rasanya lagi sedap dari susu yang biasa diminum...

Sejuk tau suhu di sini.. Lembu-lembu nampak bermutu dan sihat. Jarang dapat tengok jenis bertompok putih hitam seperti yang di ternak di kawasan ini.











Ke Kinabalu Park pula.. berjalan sakan ooo letih letih!!! Sampai kat sini hujan turun dengan lebatnya..Frust betul nak trekking di kaki gunung kinabalu sebab trek basah dan agak bahaya untuk keselamatan..huhuhu. Tengok gunung kinabalu dari jauh jelah jawabnya..



Gerak balik semula ke kota kinabalu..... sebelum check-in di Hotel Promenade KK dinner dahulu sebab masing-masing sudah kelaparan...






No comments:

Post a Comment

My HeartBeat