Pages

23.8.11

Kereta buat hal — dugaan sungguh (Part 1)

Kisah ini berlaku sabtu (20/8) yang lepas. Baru berkesempatan nak cerita.

Elok-elok jer husband me parking, engine kereta mati dengan tiba.. bila startkan tak mau hidup.. aiiih orang kalut nak cari juadah berbuka time nie pulak si kecil buat perangai ye..... husband pun check la mana yang dia tahu tapi tak dapat detect mana yang problemnya. Bateri pun baru tukar takkan kot.



Nak tak nak kenalah cari pomen kereta takkan nak biarkan kereta nie tersadai tepi jalan je .. nasib baiklah ada satu bengkel terdekat cuma kena jalan sikit tak sampai pun 1km. Tak kisahlah janji tak kena tido tepi jalan.

Berjalan me dan husband sambil berdoa bengkel buka lagi tu sebab dah pukul 6.15 petang.. dup dap dup dap jantung kitaorang berdegup.. sekali tengok dari jauh buka lagi..lega kau! Adalah sorang customer melayu masa tu.



Cerita serba sedikit masalah dan kitaorang follow pomen naik kereta dia ke kawasan dimana kereta kitaorang tersadai tadi. Nak kena tengok dulu baru tau apa masalah sebenarnya. Check punya check ...nampaknya kena masuk bengkel sebab masalah berpunca dari dalam..



Ketibaan lori towing yang datang dari USJ untuk mengangkut kereta me ke bengkel. Melayang duit RM60 sekali angkut.. sabar jerlah..




Husband yang sedang gundah gelisah memikirkan berapa RM yang bakal terbang nanti.. huwaa sedih baju raya belum beli lagi nie.



Di sinilah kereta me sedang di diagnose oleh pomen untuk kenal pasti masalah yang menyebabkan kereta tak boleh start.



Disebabkan waktu berbuka sudah hampir, me dan husband decide nak pergi beli juadah berbuka dulu.. waktu nie pukul 7.10 petang dah. Baik hati gila pomen tu bagi kitaorang pinjam kereta proton saga die sementara die check apa masalah dalaman tersebut.




No comments:

Post a Comment

My HeartBeat