Pages

17.2.12

Jangan Terhantuk Baru Nak Terngadah

Kadang-kadang kita suka ambil mudah......pandang ringan pada sesuatu perkara dengan anggapan tak ada benda buruk akan terjadi.......tak terpikir tindakan yang dilakukan boleh menjadi penyebab kepada masalah yang lebih besar.

Ada story nak share nie..... semalam tengah sedap-sedap tunggu husband dalam kereta, lalu seorang wanita dengan dua orang budak kecil.........sorang dalam umur 2 tahun, sorang lagi baby dalam stroller..Tak sure la maid or ibu budak-budak tu.... Me tak ambil pot sangat biasalah orang jalan-jalan ambil angin petang. Baik layan radio lagi feel...

Sekali bila pandang kiri......haihhh terus terpana sendiri.....hohhh tak sayang anak kerrrr dia???? apa sengal sangat nie...memang emosi!














Boleh selamba kodok biarkan baby ni kat tepi jalan sorang-sorang...Ayooohhh serius buat perkara bodoh ok.... Me tercari-cari mana wanita dengan budak kecil sorang lagi....Haih kejap hilang rupanya ada kat restoran seberang....uihhhh rasa nak panggg je penjaga dia sebab careless yang amat.

Me perasan wanita tu perhati baby dari jauh tapi kalaulah ada orang jahat culik bawak masuk dalam kereta....... ermmmm boleh lambai dari jauh jelah jawabnya..... mana sempat kejar jarak restoran ke situ pun dalam 30 meter...mampu ko nak pecut laju-laju...

Rupanya penjaga budak tu singgah beli air teh... me geleng kepala je tengok.. susah sangat ke nak angkut baby sekali......Jangan Terhantuk Baru Nak Terngadah memang tak bergunalah jawabnya...




5 comments:

  1. betul tue.. bahaya tinggalkan camtue jer.. uyun selalu tengok bila kat shopping complex, mak ayah sibuk membelek barang, anak dalam stroller ditinggalkan kat tepi.. kalolah ada orang jahat bawa lari pon diorang tak sedar..
    harap dijauhkanlah dari kami..

    ReplyDelete
  2. wah....
    nmpk sgt sy lame xjenguk sni, blog shida dh cun aa now.. ^_^

    isy3... nape die xbwk je skali baby tue gi restoran? tue la psl, kalo ade org culik baby tue, camne? isy3... "-_-

    ReplyDelete
  3. cute mum : tulah nak kata tak sayang, harus la sygkan tapi dok leka benda lain..cari masalah je kan.

    nisa : cun kan..heheh.tq2.. tranformasi blog :p. tulah yang pelik dukunglah budak tu kan..nie dia biarkan...sabar jelah..

    ReplyDelete
  4. maybe orang tu bkn ibu dia kot..kalau ibu sindiri..ai sanggupke buat mcm tu..ya allah minta simpang

    ReplyDelete
  5. nikuze : agaknya dah selalu buat kot..issh takutkan bl dipikir2kan.

    ReplyDelete

My HeartBeat