Pages

20.2.12

Kenapa Tak Boleh Buat Panggilan Di Stesen Minyak

Kalau you'all perasan hampir semua stesen minyak ada notice peringatan begini. Elok je terlekat kat tiang putih tepi pam minyak... mesti selalu nampak kan kan...Dah terang-terang kat situ bagitau tapi ada yang buat endah tak endah je..bolayaaan kaedahnya.




Pernah tak terpikir bahaya yang datang menjelma seandainya kita ignore amaran-amaran tersebut. Eksperimen yang dijalankan dibawah sedang membuktikannya..




Satu persatu cara ditunjukkan


Kadadooommm.....hambek kau habis terbakar barang dalam pan tu apabila handphone menerima gelombang signal... Fuhhhh Dashyat tak dashyat.


Yang penting kat sini utamakan keselamatan walau dimana kita berada. Benda yang simple nak follow iaitu jangan gunakan telepon semasa mengisi minyak. Kena ingat tu.. :)




4 comments:

  1. huhu..slalu x off pon..cuma x aktif mcg or call je..bahaya kan..

    ReplyDelete
  2. on takpe jangan ada incoming call byk kali mmg bahaya..huhuh

    ReplyDelete

My HeartBeat